Na Zimskim paraolimpijskim igrama hokejaški sudija iz Subotice

U toku su Zimske olimpijske igre u Pekingu, a nakon njih slede Zimske paraolimpijske igre, gde će Srbija imati jednog jedinog predstavnika. I to hokejaškog sudiju iz grada velike hokejaške tradicije – Subotice.

Tibor Fazekaš jedan je od najboljih domaćih hokejaških sudija, a više godina deli pravdu u ledenim dvoranama širom sveta u hokeju za paraplegičare. To iskustvo mu je omogućilo poziv da bude jedan od ukupno 13 sudija na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu, koje startuju za oko mesec dana.

„Stvarno jedan „šlag na tortu“ na moju do sada bogatu karijeru, pošto sudim više od dvadeset godina hokej, desetak godina ovaj para-hokej. I jeste, Olimpijske igre, znamo, jednom u četiri godine, da li su redovne ili paraolimpijske – po meni je svejedno – ti si jedan od učesnika Olimpijskih igara i predstavljam Srbiju što je meni izuzetno drago. Stvarno je velika čast i potrudiću se stvarno, ono to se kaže, da dam svom maksimum i da predstavim Srbiju u dobrom svetlu“, rekao je Fazekaš.

Iako je za mnoge sportiste nastup na Olimpijadi kruna karijere, a Tibora je to nešto drugo. I nada se da će u narednim godinama to i doživeti: da Subotica dobije ledenu dvoranu. Jer, Tibor sada deli sudbinu hokejaša, klizača i brojnih drugih rekreativaca, a to je da imaju led svega nekoliko meseci tokom zime.

RTV

„Devet meseci maltene ne radiš ništa, tri meseca si ovde na ledu. ne znam šta da vam kažem, dosta je tužno, ali, eto, ono što se kaže, uz puno odricanja, kao što sam rekao, uspeo sam da izađem na te Paraolimpijske igre i stvarno se ponosim time“, dodaje on.

Dok se led na gradskom klizalištu u Subotici polako već bude topio početkom marta, Tibor će se upisati u istoriju kao prvi i jedini sudija srpskog hokeja na bilo kakvim Olimpijskim igrama. Jer, čak ni u Sarajevu tadašnja Jugoslavija nije imala svoje sudije.

 

RTVKOMENTARI

 1. Petar Veliki kaže:

  Čestitam.
  Svaka čast !

  Još kada se izgradi ledena dvorana u Subotici pa nam se vrate i mladi hokejaši, koji su zbog nedostatka leda, otišli u okolne zemlje i dalje, biće to događaj za uživanje u našem Gradu sportova, a i sudija Fazekaš će imati više posla koji ga, očigledno, ispunjava.

 2. Gligorije kaže:

  Samo da se već posle 40 godina obećavanja….i gradnje, konačno izgradi makar i ledeni šator u Subotici…. A ledena dvorana?????

 3. Monika kaže:

  Sve najbolje i puno uspeha.

 4. Čačani kaže:

  Tibor je divan čovek koji hokej nosi u srcu. Puno uspeha na Igrama, a u budućnosti još puno kilometara na ledu. Sve najbolje!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 38 = 46

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: