Naci fest u Kanjiži: otkazan ili ne?

Generalni sekretar kanjiške nevladine organizacije „Savez Rakoci”, Sabolč Kavai, izjavio je da su „dobili takve niske udarce“ zbog kojih su smatrali da je u interesu mira i spokojstva bolje da odustanu od organizacije manifestacije EMI tabor.

 

– Doživeli smo direktne i indirektne napade i seriju pretnji, kako od strane ekstremne desnice, tako sa ekstremne levice. I to dokazuje da u Srbiji ne može slobodno da se ostvari jedna civilna inicijativa – rekao je Kavai za „Mađar so“.

 

Iako je tradicionalni sabor ekstremne desnice obnarodovao da ovog leta nema posela, „Antifašistička akcija Novog Sada” upozorava da fašistički skup EMI Tabor u Kanjiži ipak nije definitivno otkazan.

 

Prema njihovim rečima, na fejsbuk stranici skupa stoji najnovija informacija da festival nije otkazan, ali da će više informacija biti objavljeno u narednim danima.

 

„Već duže vreme pratimo delovanje mađarskih fašista, i poručujemo im da ćemo znati svaki njihov korak i o tome obaveštavati javnost. Ovaj skup neće proći, i stoga pozivamo sve antifašiste i antifašistkinje da se aktiviraju i spreče da se u Vojvodini vijore nacističke zastave i veličaju najpogubnije ideje iz ljudske istorije. O borbi protiv ovih zlotvora neće i ne sme biti podela ko je Mađar, a ko Srbin – već samo podela na to ko je na strani fašista, a ko na strani čovečanstva“, kažu u AFA NS-u.KOMENTARI

 1. Istina kaže:

  Drzava treba da se ukljuci, kao i u drugim demokratskim drzavama, u lov na fasiste!

 2. andrea kaže:

  „- Doživeli smo direktne i indirektne napade i seriju pretnji, kako od strane ekstremne desnice, tako sa ekstremne levice. I to dokazuje da u Srbiji ne može slobodno da se ostvari jedna civilna inicijativa – rekao je Kavai za „Mađar so“.“

  ovo je laz. zasto onda nijedna od ostalih civilnih inicijativa nije napadana i zabranjivana? npr. gyöngyösbokréta, festival u senti,  i jos mnoga druga desavanja…. zato sto su festivali na mestu.
  samo je emi festivalu, koji podstice nacionalizam i predtrianonsko stanje sveta, mesto u davnoj istoriji!!!
   

 3. bećar kaže:

  partizani u akciju hitno!!!! 🙂

 4. Question kaže:

  Istina:
  Drzava treba da se ukljuci, kao i u drugim demokratskim drzavama, u lov na fasiste!

  Država, misliš: Čanak? Pa on je kapo di kapo vojvođanske države (doduše, države još u senci ali po svemu faktički države). Gde je sada ta mešina da se oglasi? On pišti i kokodače i sprema letve samo kada se okupljaju tobožnji „srpski fašisti“, a ovo se dešava u „njegovoj“ Vajvadini, pa zašto sada ne pusti glasić? Prvo njega u aps a onda ove „njilaše“.

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: