Nacionalni investicioni plan

Na ovoj srtanici ćemo se pozabaviti projektima koje sprovodi grad preko svojih javnih preduzeća (Direkcija za izgradnju grada, Vodovod i kanalizacija, Parking, Subotička toplana…), a koje mogu biti finasirani iz budžeta grada ili od strane NIP-a, Fonada za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, IPA fonda ili putem raznih kredita. U te projekte spadaju asfaltiranje, popločavanje ulica, izgradnja novih parking mesta, kanalizacije, vodovoda, gasne i kablovske mreže.KOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Početkom svake godine, nakon donošenja budžeta za tu godinu Ministarstvo za NIP izađe u javnost sa projektima koje je spramna da finasira. Pošto se taj datum približava, da upoznamo Subotičane sa projektima ispred kojih je stao grad Subotica.

    Moram da napomenem, da su pravila konkurisanja za ovu godinu izmenjena u odnosu na predhodnu godinu i da se projekti dele na tri grupe: nacionalni, regionalni i lokalni. Za nacionalne projekte nije potrebno učešće grada, već Ministarsvo za NIP finasira čitav projekat. Za projekte od regionalnog značaja, ministarsvo učestvuje u finasiranju sa 80% dok ostalih 20% mora se obezbede iz drugis sredstava, budžeta grada, kredita, ili nekih drugih findova. Za projekte od lokalnog značaja NIP učestvuje sa 50% ukupnih sredstava.

    U dodjoj tabeli su navedeni projekti.

    Slika

OSTAVITE KOMENTAR

+ 78 = 86

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: