Nacrt PDR za regionalnu deponiju

Zavod za urbanizam je dao nacrt Plana detaljne regulacije za kompleks regionalne deponije u Subotici koja bi po tom planu, trebalo da se nađe na Bikovačkom putu, dva kilometra od naselja Orom na površini od oko 40 ha.

Slika

U sastavu deponije će se pored upravne zgrade naći i hala za razvrstavanje smeća na površini od 2260 kvm, hangar za baliranje otpada i sekundarnih sirovina koja će se prostirati na 1000 kvm, hagar za opasan otpad, i plato za građevinski otpad. U samoj deponiji, koja će od okoline biti ograđena zelenim pojason, mesto će naći i reciklažno ostrvo na 420 kvm i plato za odvajanje auto sredstava.

Slika

Najveći deo deponije će činiti samo telo deponije koje će se prostirati na 34,7 ha, i koje će biti podeljeno na parcele međusobno povezane lokalvnim saobraćajnicama.

 

U deponiji se pored sadržaja za odlaganje, razvrstavnje i obradu otpada predviđa i niz pomoćnih sadržaja poput radionica, sistemi za održavanje vozila, pa se tako predviđa plato za pranje vozila i čišćenje točkova i pa čak parking za prljava vozila.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Svi zainteresovani građani koji žele da saznaju više detalja o samom PDRu, od 15.novembra do 14.decembra 2010. godine, radnim danima od 8 do 14 časova, u Gradskoj upravi Subotice, Trg Slobode 1. mogu da pogledaju ovaj nacrt.

 2. boki kaže:

  TEK SAD SAM VIDEO OVU GLUPOST. ljudi, pa već su napravili glupost kad su onomad Azotaru izgradili na najplodnijoj oranici tadašnjeg Agrokombinata sad isto to žele da urade i opet na tlu Bikovačke mesne zajednice gde je opet napominjem dobra oranica.
  kako se niko nije setio da istu deponiju namesti negde na području između Oroma i Velebita gde je jalovo zemljište i niko ga ne obrađuje. jeste da je to dalje za 7-8km ali bar bi ta zemlja dobila neku korisnu namenu.

 3. kole kaže:

  mora u najplodnijem delu subotickog atara, ne razumete vi to. niste vi strucni za takva pitanja. 😉

OSTAVITE KOMENTAR

+ 78 = 87

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: