Nagrade za ovogodišnje predstave Narodnog pozorišta

U istom danu subotičko Narodno pozorište i njeni glumci osvaja dve nagrade za najbolju predstavu. Dve predstave koje su se ove sezone premijerno prikazivale, a koje su potom i nagrađene na festivalima, pokazuju da je ovogodišnja produkcija Narodnog pozorišta veoma uspešna, što govori i uvek popunjeno pozorište za vreme kako premijera tako i repriza predstava.

 

Predstava Narodnog pozorišta “Žene u narodnoj skupštini”, rađena u režiji Nikole Zavišić učestvovala je u zvaničnoj konkurenciji na Međunarodnom teatarskom festivalu antičke drame u makedonskom gradu Stobi. Na ovom festivalu predstava je osvojila Grand Prix za najbolju predstavu na ovom međunarodnom festivalu.

Još jedna predstava subotičkog Narodnog pozorišta osvojila je ovih dana laskavu nagradu. Radi se o predstavi “Čudo u Poskokovoj Dragi”  Anta Tomića u režiji Snežane Trišić, koja je osvojila nagradu za najbolju predstavu na festivalu Tvrđava Teatar u Smederevu, dok su glumci Srđan Sekulić i Marko Makivić dobili nagradu za najboljeg glumca, za uloge blizanaca Branimira i Zvonimira.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR