Nagrađene tri mlade umetnice

Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici svečano su uručene nagrade „dr Ferenc Bodrogvari“, koje su ove godine pripale Nataliji Raičević, profesorki klasičnog baleta, Moniki Čik, profesorki mađarskog jezika i književnosti, i novinarki Željki Zelić.

voj-Ferenc-Bodrgvari_620x0

Priznanje nosi ime poznatog filozofa i univerzitetskog profesora, a dodeljuje mladim stvaraocima, koji su svojim delima doprineli razvoju kulturnog života grada, ili dali doprinos na polju kulture u zemlji i inostranstvu.

– U 21. veku i užurbanom životu teško mladu generaciju navesti da se bavi umetničkim delima i da se približi savršenstvu u umetničkom stvaralaštvu i zato im grad ovim priznanjem pruža podršku ka tom putu – poručio je Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada.

Laureati priznanja su istakle da ova potvrda njihovog rada daje snažan podstrek da nastave da svojim delima doprinose kulturnom bogatstvu grada.

 

BALERINA

– Veoma mi je značajno da je grad prepoznao klasičan balet kao profesiju i ova nagrada je samo jedan podsticaj za dalje, da budem istrajna u negovanju klasične baletske umetnosti – naglasila je Natalija Raičević. – Nadam se da će jednog dana neko od mojih đaka preuzeti ovu nagradu.

 

NovostiKOMENTARI

  1. Bunjevac kaže:

    Tri gracije.

OSTAVITE KOMENTAR