Nagradna igra sa fiskalnim računima od 1. januara

Od 1. januara 2017. počinje nagradna igra u kojoj će građani sakupljati fiskalne račune, a cilj je borba protiv sive ekonomije, najavljeno je danas na konferenciji “Izlaz iz sive ekonomije”.

fiskalni-racun-tekst1

Građani mogu da šalju fiskalne račune od 1. februara do kraja marta 2017. godine, a glavna nagrada je stan u Beogradu, a moći će da osvoje i automobile, putovanja u zemlji i inostranstvu, kao i tehničku robu.

Pravo učešća u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, koju priređuje Ministarstvo finansija, imaju svi punoletni građani sa prebivalištem u Srbiji.

Potrebno je prikupiti minimum 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda za plaćanje karticama – slipova minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu, a koji nisu stariji od 1. januara 2017.

Planirano je da bude ukupno četiri izvlačenja koja će biti organizovana jednom nedeljno tokom marta i početkom aprila.

Koverte za slanje računa biće besplatne i moći će da se preuzmu u filijalama Pošte Srbije, a na njima će već biti odštampan poštani fah na koji treba da šalju kovertu. Treba popuniti samo lične podatke – ime, prezime, adresu stanovanja, lični broj i kontakt telefon.

Cilj nagradne igre je motivisanje građana da se zainteresuju za probleme sive ekonomije i da se aktivno uključe u njeno suzbijanje, jer će uzimati fiskalne račune. Partneri u nagradnoj igri su NALED i Savez za fer konkurenciju, Državna lutrija Srbije, Poreska uprava i Republički sekretarijat za javne politikeKOMENTARI

 1. treća-sreća kaže:

  Protiv sive ekonomije bi trebala da se bori i svaka nadležna inspekcija, ali je svaka podložna korupciji isto kao i službenici poreske uprave.

  Primera radi, radio sam do nedavno u jednom restoranu, gde je bilo zaposleno dvadesetak radnika… prijavljeno ih je MOŽDA pet. Naplata usluga je u velikom procentu, takođe, bez izdatih fiskalnih računa… i tako poslednje tri godine… a mi pričamo o nekakvim nagradnim igrama. Da sistem hoće to bi se moglo dovesti u red, ali boli ona stvar vlast i Vladu. Glavno je zauzeti pozicije i grejati fotelje, bar do isteka mandata.

 2. Pametnjaković kaže:

  “Koverte za slanje računa biće besplatne i moći će da se preuzmu u filijalama Pošte Srbije.”
  Hmmm, grrrr…
  E, baš bi me zanimalo koja privatna firma će da proizvodi ove “besplatne” koverte za slanje računa.
  Ja u svemu vidim neki interes određene grupe ljudi, verovatno sam loš čovek, kad samo takve stvari primećujem.

 3. Dva u jedan kaže:

  Jebale vas vaše nagrade sa fiskalnim računima! Vratite otete penzije!

 4. Zorica kaže:

  Znaci na Buvljak na skupljanje racuna tamo ih najvise izdaju…siguran dobitak…

 5. stormwatch kaže:

  @Zorica

  Kako vas nije sramota? Suboticka sirotinja vec 25 godina od vaseg Slobice Milosevica osudjena je na drkanje po najgoroj toploti i najhladnijoj ledenoj zimi, za sta? Da zaradi neku jad i bedu, a svake godine sve gore i gore.

 6. biskup kaže:

  dokle će se već ovaj Vučić kurčiti s tim Migovima?

 7. zorandjala kaže:

  Biskupe idi radi svoj posao u crkvi mani se politike .Gledaj Panon tamo nema Vucica.

 8. stormwatch kaže:

  @Zorandjala

  Ali ima Orbana pretpostavljam, a to je daleko gore od Vucica.

 9. Zoran kaže:

  Vaš komentar

 10. Megille kaže:

  @ biskup , Ne kuži se on ni u šta , pa zato je idobar svetskim političarima…migovi ? neće oni poletiti jer akumlatori za te tipove više se ne proizvode. Možda će kinezi početi proizvodnju NOS delova ,ali opet kvalitet će biti pod znakom…?

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 2 =