Najava Jazzika

Povodom predstojećeg drugog po redu Jazzik festivala, organizatori su predstavili zvanični i prateći program, kao i novoosnovani Junior Jazzik.

Kao zvezda festivala 15. aprila nastupiće Karla Kuk, džez pevačica iz Njujorka koja je 1999. godine nominovana za prestižnu nagradu "gremi". Uvod u njen program biće The Young Swing Sextet i Miodrag Marjanov Band, a zatim sledi mađarski bend Special Providence.

Sledećeg dana nastupaju The Birdland Project, Pavle Zvekić Beat Box, Badawi&Juhasz Duo, Hamleto Stamato Band (Brasil), BEEfunk (Serbia)

Slika

„Jazzik“ motiviše mlade muzičare omogućujući im iskustvo da nastupaju i promovišu se, obezbeđujući im prilike da vide i čuju vrhunske svetske muzičare i profesionalce, da razmene njihova iskustva kao i da uče od njih. Nastupi mladih pojaviće se i na audio kompilacijama „Jazzik“ festivala zajedno sa nastupima profesionalnih muzičara, što će predstavljati dodatni motiv za rad.

Osim što koncertima omogućuje iskustvo sa svetske jazz scene, Jazzik takođe organizuje edukativna predavanja o jazz-u i istoriji jazz-a, radionice koje održavaju muzičari iz inostranstva i Srbije, jazz talks na kojima muzičari sa mladima razmenjuju svoja iskustva, izložbe i sl. Svi edukativni događaji u okviru festivala, besplatni su.

Cena jednodnevne ulaznice iznosi 350 dinara a komplet 600 dinara. Ukoliko kupite komplet karata dobićete i poklon CD Jazzik live 2010KOMENTARI

  1. Dreamgirl kaže:

    Intervju za SvaTaMuzika.com

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: