Najava Međunarodnog privrednog sajma u Subotici

Članovi Regionalne privredne komore Subotice Slobodan Vojinović – predsednik, Ištvan Edelenji – sekretar, predsednik JKP "Subotičke pijace" Bela Bodrogi i član Gradskog veća Laslo Karai najavili su danas održavanje Međunarodnog i regionalnog sajma privrede – Subotica 2010 koji se održava četvrti put po redu.

Sajam će se kao i prošlih godina održati u Hali sportova a datum je zakazan od 26. do 29. avgusta 2010. godine. Tematske celine ovogodišnjeg sajma su žitarice, prehrambena industrija, mehanizacija i oprema i regionalni brendovi.

Na 1800 kvadratnih metara prostora plus površina ispred Hale sportova izlagaće i inostrani gosti. Potpisani su sporazumi sa tri mađarske županijske komore kao i sa Srpsko-mađarskom mešovitom komorom i oni će imati ukupno oko 30 privrednih predstavnika. Takođe poslati su pozivi i Županijskoj komori u Osijeku, Privrednoj komori u Banja Luci, Privrednoj komori Crne Gore, valjevskoj komori, kao i regionalnim privrednim komorama u Vojvodini.

Organizatori će ove godine prirediti i stručni savetodavni seminar na kome će biti izložena tri referata: referat o novim tehnologijama, referat o analizi podataka o kvalitetu žitarica (stručnjaci iz Fidelinke i Žitka iz Bačke Topole), referat nekog od proizvođača opreme a predstaviće se i problemi u Evropskoj Uniji i Mađarskoj.

V-land je organizacija koja je već više godina partner "Subotičkim pijacama" i ove godine će obavljati potporne i promotivne aktivnosti sajma prvenstveno u Mađarskoj.

Organizatori sajma su Lokalna Samouprava Grada Subotica, Pokrajinski sekretarijat za privredu, Regionalna privredna komora u Subotici, JKP "Subotičke pijace" i "Subotički sajam".KOMENTARI

  1. coyote kaže:

    Tuzna vest. O sajmu se prica a sajam ne postoji.

OSTAVITE KOMENTAR