Najava "Sarićevog karavana"

Aero klub ,,Ivan Sarić“ iz Subotice u čast jubileja: 100 godina od prvog leta avionom g-dina Ivana Sarića nad Suboticom I jubileja 65 godina postojanja aero kluba.
Organizuje poklon-nagradnu eskurziju za decu pobednike na likovnom I tehničkom konkursu 2010 tj. ,,Sarićevom Vikendu 2010“.
Ovu eskurziju možemo slobodno nazvati ,,Sarićevim karavanom“. Angažovana su dva autobusa autoprevoznika iz Subotice ,,Subotica-transa“ za ovu priliku jubileja.
Ono što je veoma važno istaći da je ,,Sarićev karavan“ dobio direktnu podršku gradonačelnika Subotica Saše Vučinića lično. Tako DA je generalni donator ovog ,,Sarićevog karavana“ SO Subotica.
Program ,,Sarićevog karavana“:
,,Sarićev karavan“ kreće 12.10.2010.g.utorak sa parkinga iza ,,Otvorenog Univerziteta“-izlazna rampa.
Karavan treba da u Muzeju Vazduhoplovstva Beograd u 12h na svečanoj dodeli priznanja VSS (Vazduhoplovnog Saveza Srbije) za ostvarene rezultate na likovnom konkursu koji je organizovao VSS I FAI (međunarodna vazduhoplovna organizacija).
Nakon završenog ceremojala dodele priznanja najzaslužnijim likovnim stvaraocima.
Karavan će obići prostor muzeja sa kustosom muzeja Igorom, koji ima veoma zanimljivu I bogatu priću za period OD 100 godina avijacije nad nebom Srbije..
Nakon obiska muzeja ,,Sarićev karavan“ treba da obiđe I međunarodni aerodrom ,,Nikola Tesla“.
Ovom prilikom bi karavan trebao da vidi i da se upozna sa složenim sistemom jednog međunarodnog aerodroma.
Nakon obilaska međunarodnog aerodroma ,,Nikola Tesla“, ,,Sarićev karavan“ ima za cilj da se uputi ka Subotici.
Planirano vreme povratka je oko 20h istoga dana.
,,Sarićev Karavan“ za cilj ima višestruku ulogu edukacije, približavanje I upoznavanje omladine I nastavnog osoblja sa vazduhoplovstvom I proširenje programa projekta ,,FENIX“.
,,Sarićev karavan“ u svom sasatavu pored dece pobednika osnovnih škola I njihovih nastavnika I učitelja imaju I dve ekipe subotičkih TV stanica, ekipu K23 I ekipu YU-ECO televizije. Koje su izrazile želju da proprate ovu manifestaciju u celosti svojim prisustvom.

S Poštovanjem!

Za aero klub ,,Ivan Sarić“
Goran Vuković
Nastavnik letenjaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 55 = 58

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: