Najava tretmana suzbijanja komaraca

U skladu sa  Ugovorom o javnoj nabavci usluge suzbijanja komaraca na teritoriji Grada Subotice broj IV-404-168/2016  i datom Saglasnosti za vršenje adulticidnog tretmana sa zemlje od 25.7.2017. godine, preduzeće „Oris“ d.o.o. iz Sombora obaveštava građane da će sprovesti tretman suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje u periodu od 2.8.2017. do 7.8.2017. godine. Tretman odraslih komaraca sa zemlje će se izvršiti na dan sa povoljnijom meterološkom situacijom u vremenu od 20:00 do 23:00 časa. Tretman će se vršiti na teritoriji sledećih mesnih zajednica: MZ Novo Selo, MZ  Mali Bajmok, MZ Centar 1, MZ Centar 2, MZ Centar 3, MZ Peščara, MZ Ker i MZ Gat.

Tretman će se vršiti ULV tehnikom sa zemlje, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin. Preparat je toksičan za pčele, pa se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 km od mesta vršenja tretmana. Dejstvo navedenog preparata traje 3 dana. Mape sa lokacijama na kojima se vrši tretman dostupne su na fejsbuk i internet stranici (www.oris.rs) preduzeća „Oris“ doo Sombor. Telefon za sve dodatne informacije je: 025/515 50 55.

Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku

i saobraćaj Gradske uprave Subotica

prskanje-komaracaKOMENTARI

 1. Suzana kaže:

  Ovo cudo truje i nas ljude ne samo insekte..Boze me oprosti…ovo nema nigde samo tu kod nas..Kao da smo u 18,veku…

 2. stormwatch kaže:

  Samo da ne leti avion nedeljom kada se odrzava glavna proslava Duzijance na Trgu, kao sto je to vec jednom namerno uradjeno.

 3. Andrej kaže:

  Po?urite ljudi juce sam ubio jednog tigrastog komarca!!!

 4. Hypation kaže:

  Mislim da u 18.-om veku nisu zaprasivali komarce, a pogotovo ne iz aviona

 5. Volimljude kaže:

  A Prozivka?

 6. Anonimni kaže:

  Ne boj se, ovi prevaranti neće prašiti iz aviona.Toliko su se ušemili sa ovim lažnim prskanjem da nema šanse da potroše ni dinar više od predviđenog.

 7. EkoEnd kaže:

  Prilikom zaprasivanja treba voditi racuna da pcelari tog dana preduzmu mere zastite pcela.

 8. Istrebljivac kaže:

  Neka i treba ti komarci sem sto su tolike napasti i dosade i sto covek ne moze nocu da spava, prenose i kojekakve bolesti…..samo napred, bravo za dezinsekciju!!!! SAmo sto kaze EkoEnd…upozoriti pcelare na vreme, da ne bude stete.

OSTAVITE KOMENTAR