Najbolji evropski majstor nadniči da bi preživeo!

Marko Čik iz Subotice, jedan od najpoznatijih tesara u Srbiji, koga su Austrijanci pre dve i po godine nagradili za „krov veka“, zakatančio je prošle godine svoju SZR „Marko tesar“, izmirio obaveze prema četvorici radnika i otišao u nadničare!

– Krovove koje smo mi na Zlatiboru srezivali proglašeni su za najbolje među 700 objekata koje su pravili majstori iz desetak evropskih zemalja. U Austriji su me za „krov veka“ nagradili sa 3.500 evra. Ali, od svega toga nisam video nikakvu ličnu korist – dug za doprinose i druge dažbine prema državi me primorao da podignem i kredit da bih podmirio sve obaveze. Čak mi je banka prodala i deo imanja. U međuvremenu, supruga mi je dobila otkaz kao tehnološki višak i ja sam na kraju morao zatvoriti radnju i sam krenuti u nadnicu – kaže Čik za „Alo!“ i dodaje da je u tesarskoj struci skoro nemoguće ostati kao privatnik jer je posla sve manje, a država stalno traži svoje.

 

– Džaba su mi tapšali i čestitali što sam najbolji u svom poslu jer u našim uslovima to nije garancija da čovek neće stići do prosjačkog štapa – kaže Čik. Da je uspevao mesečno da zaradi bar 20.000 dinara, tvrdi da nikada ne bi odustao od zanata.

„Krovovi veka“ za koje je nagrađen | Foto: Tondach

– Želeo sam pokazati i dokazati da sam častan čovek i zato sam uzeo od banke kredit da bih isplatio zaostale obaveze prema radnicima. Sada banka uzima svoje, ja nadničim, a ako ne uspem da isplatim još oko 80.000 dinara duga, i život će mi otići na doboš – dodaje Čik.

 

AloKOMENTARI

 1. Nikola kaže:

  Na zalost jos ima takvi, ali majstor Marko bi trebao nekako da se reklamira pa valjda bi Suboticani ti koji i malo nesto grade angazovali njega.

 2. csangli kaže:

  drzava 
  uzima sve 

 3. 3B kaže:

  E srbijo srbijo zemljo Dembelijo

 4. Sale kaže:

  ..eeeej Srbijo..zato si tamo gde si..!!    🙁 

   

 5. doktor kaže:

  E pa Markoni, ima nas jos puno koji znamo raditi, samo smo slabi sa lazima i prevarama, pa smo zbog toga na istom putu kao i ti.
   

 6. Mira Mackovic kaže:

  NE PREDAJI SE,UVEK DAJ SVE OD SEBE DA SI NAJBOLJI U BILO KOM POSLU…UZ TEBE SAM ,JER ZNAM DA SI POSTENO RADIO I SVE SI POSTOVAO ,SAMO SEBE NISI… …Mira
   

 7. neko kaže:

  kako ja dobro znam nije Marko izmirio svoje dugove ostalo je tu nesto jos da izmiri prema toj cetvorici radnika

 8. stormwatch kaže:

  Gospodine Marko, izadjite u inostranstvo. Jedino realno resenje.

 9. neko kaže:

  ali da je mastor to stoji svaka cast kako radi covek 

 10. daca kaže:

  dajte mi br od cika

OSTAVITE KOMENTAR