Najbolji krov u 2012. godini

Кров Винарије „Звонко Богдан„ на Палићу проглашен је за националног победника конкурса аустријске компаније „Тондах„, за најбоље изграђени у претходних годину дана.

 

Пројектант објекта Винарије „Звонко Богдан„ је АРП из Београда са дипломираним архитектом Миодрагом Ђурићем, а извођач радова „Експрес-сервис„ из Суботице.

 

Друга награда додељена је вишепородичној стамбеној згради на Златибору и трећа породичној кући у Бајиној Башти, а међу пет добитника похвала је припала и вишепородичном стамбеном објекту у Суботици. Национаном победнику поред титуле и пехара припада и новчана награда од 2.000 евра, другопласираном 1.500 и трећепласирнаом 1.000 евра.

 

Национални победник најбољег крова конкурса ће се наћи у конкуренцији националних победника из 13 земаља за међународном избору Тондах професионалац за кров Европе 2012. године.

 

На национални конкурс је пристигло преко стотину радова из Србије, од којих се у ужем избору нашло 50, а стручни жири којим је председавала професор др Александра Крстић-Фурунџић са Архитектонског факултета у Београду, а чланови су били истакнути стручњаци за примену производа АД „Потисје” Кањижа из састава Групе „Тондах„ Дарко Мијатовић и Данијел Ђурић, код оцењивања објеката као целине, вредновао је уклапање у окружење, однос крова и фасаде, естетски аспект, као и функционално технички аспект кроз стручно покривање и обликовање крова покровним материјалима из погона „Тондаха„.

 

Из АД „Потисје Кањижа„ најављено је да ће свечано проглашење победника националног такмичења и додела признања бити у среду 5.децембра у 12 сати на Грађевинском факултету у Београду.

 

Da podsetimo, ovo priznanje je 2009. godine pripalo krovu upravne zgrade Zoo vrta na Paliću i to u kategoriji istorijskih spomenika.

DnevnikKOMENTARI

 1. miXa kaže:

  Molim osobu koja je ovoj vesti dala minus tj. palac na dole da ako je ikako moguce obrazlozi razlog ovakvog glasanja. Ne treba potpis vec samo objasnjenje. Da li je moguce da u ovoj vesti koja u najgorem slucaju moze da se protumaci kao neutralna vidi nesto lose?! Da li je moguce da postoji stanovnik Subotice kome ovo ne odgovara?!

  Zato bi voleo da procitam koju si to dlaku u jajetu nasao(la). Unapred hvala!

 2. Ćomara kaže:

  Odgovoriću ti kada naučiš da se u prvom licu jednine kaže ,,bih”,a ne ,,bi”.

   

 3. terzija kaže:

  Rekla bihhhhhhhhhhhh da je krov zaista lep!

 4. miXa kaže:

  Ćomara:

  Odgovoriću ti kada naučiš da se u prvom licu jednine kaže ,,bih“,a ne ,,bi“.

   

   

  Moja greska… Izvinjavam se zbog toga…

  Zato bih voleo da procitam koju si to dlaku u jajetu nasao(la). Unapred hvala!

  Raspali sa objasnjenjem!

OSTAVITE KOMENTAR