Najluksuzniji Dom za stare „Villa Ankora“ na Paliću

Po uslugama, opremljenosti i unutrašnjem enterijeru Dom za negu starih „Villa Ankora“ na Paliću, najluksuznijiji je u Srbiji. Od 45 stanara, polovina prima inostrane penzije.  Marica Perišić odbila da sa decom ide u London i u palićkom domu našla mirnu luku za bezbrižnu starost.

vila ankora palic

– Doveli su me ovde sinovi Zoran i Slobodan, koji sa porodicama žive u Londonu. Rekli su mi da zatvorim oči, a kad sam ušla unutra i sve videla, moje prve reči su bile: „deco moja, ovo je raj na zemlji“. I danas tako mislim. Nisam se pokajala što nisam otišla sa njima u London. Ovde imam sve što mi je potrebno. Kad je duh mlad, bez obzira na godine, sve je zabavno. Tu sam našla siguran krov i luku da proživim i ovu drugu mladost “.

Ovim rečima sa osmehom na licu, dočekuje nas Marica Perišić, koja je duboko zagazila u osmu deceniju života i u ovom ušuškanom kutku sa mirom i bujnim zelenilom, pronašla sunčanu stranu trećeg doba.

Kako i sam naziv govori „Villa Ankora“, što na latinskom prevodu znači, brod, sidro, stvarno se dobro usidrio na Paliću, između brova i platana starih više od stotinu godina. Za ovaj „usidreni brod za bezbrižnu starost“, zaslužna je vlasnica Livija Biro, koja je u ovaj prelepi objekat u Zelengorskoj ulici unela duh svetlosti i domaće atmosfere. Prostrani apartmani, sobe sa modernim kupatilima, opremljene LCD televizorima i internet pristupom, stilskim nameštajem i tri restorana, samo su deo onoga što je zapalo za oči, članovima organizacije „Snaga prijateljstva“ iz EU da ovoj ustanovi dodeli prvo mesto po humanosti za brigu o starima u Srbiji.

Ceo tekst vidi OVDE

 

Subotičke novineKOMENTARI

 1. Boros Agnes kaže:

  Svaka cast ovako se postuje stare osobe veoma mi je drago da ovako nesto postoji cestitam iz ❤❤❤

 2. Pametnjaković kaže:

  Da se ne lažemo, i ovo je samo biznis i to itekako dobar.
  Za toliko para koliko košta boravak osoba u trećem dobu u ovoj vili i treba da dobiju vrhunsku uslugu i humanost.
  Ja podržavam postojanje i ovakvih gerontoloških domova, jer očigledno je da postoje osobe koje imaju novca da plate usluge i ovakvih elitnih vila.
  Ono što neki kažu, ko voli neka izvoli.
  A ko nema, pa šta da mu radimo.

 3. Milan kaže:

  kolike su cene?

 4. Lolek i Bolek kaže:

  Ovo je plaćeni text u Subotičkim novinama. Ovde je samo prenet (sumnjam!) ili je i ovo plaćena reklama?

OSTAVITE KOMENTAR