Najveći deo sredstava za infrastrukturu biće za projekat železnice Beograd – Budimpešta

U pregledu planiranih kapitalnih izdataka za Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u predloženom budžetu za 2021. planirano je ukupno 126,3 milijardi dinara za 49 projekata.

Tako je za projekat mađarsko-srpske železnice u 2021. godinu predviđeno 40,5 milijardi dinara – prenosi Tanjug.

Zanimljivo da je u budžetu planiran i projekat vađenja potonule nemačke flote iz Dunava, potopljene tokom Drugog svetskog rata.

Za izgradnju auto-puta Beograd – Sarajevo planirano je 4,5 milijardi dinara, a za izgradnju auto-puta Niš – Merdare, deonica Niš – Pločnik, 1,1 milijarda dinara.

Među planiranim projektima je i izgradnja auto-puta deonica Preljine – Požega za šta je u narednoj godini namenjeno 10,5 milijardi dinara, a za deonicu auto-puta Pojate – Preljina 15 milijardi dinara.

Za izgradnju saobraćajnice Ruma – Šabac – Loznica predviđeno je 8,5 milijardi dinara, za brzu saobraćajnicu Novi Sad – Ruma 2,6 milijardi dinara, a za izgradnju brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac 4,72 milijardi dinara.

Za izgradnju obilaznice oko Beograda deonica most preko Save kod Ostružnice – Bubanj potok predviđeno je 6,3 milijardi dinara, a za izgradnju novog mosta preko Save u Beogradu 1,03 milijardi dinara.

Za izgradnju železničke infrastrukture i nabavku dizel motornih vozova predviđeno je 7,87 milijardi dinara, a za realizaciju projekata železničke infrastrukture 3,2 milijardi dinara.

Među planiranim projektima su i izgradnja novih i proširenje postojećih luka, pa je tako za proširenje kapaciteta Luke Smederevo predviđeno 4,49 milijardi dinara, a Luke Sremska Mitrovica 2,15 milijardi dinara, dok je za izgradnju nove luke u Beogradu predviđeno 108 miliona dinara, prenosi Tanjug.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Boli nas k…., 100 godina pravite prugu

 2. Gligorije kaže:

  Za koliko vremena je Tito napravio sve pruge u bivsoj jugi??? Molim sns-OVCE da mi pojasne??!

 3. Ing kaže:

  @ Gligorije , Tito je napravio sve pruge u bivšoj jugi…Ha ,ha ,ha nasledio od Austrougarske i Austrijskog carstva koje je obnovio uz pomoć zarobljenih nemačkih vojnika i inžinjera nakon WW 2. A ONO ŠTO JE MIMO TOGA GRAĐENO NIJE GRADIO TITO VEĆ SILOM STVORENE RADNE AKCIJE I LIKOVI POPUT ALIJE SIROTANOVIĆA…Titov režim pre raspada mnoge tih pruga je ukinuo ,a metalne delove sa kompletnom infrastrukturom protrgovao ili uništio. Sve što je uništeno možemo zahvaliti komunističkom režimu i njegovim ‘drugovima’ .
  Gde je subotički tramvaj sa infrastrukturom ? ( prometovao od 1800 do 1973 ) godine. O tramvaju u Novom Sadu više ne govori niko ,kao da i nije postojalo ,alije bilo i prometovao od centra grada do željezničke stanice) Za vreme čije vladavine u Subotici uništeno ? Ko je onda bio 1997 gradonačelnik grada Subotice…???

 4. YU kaže:

  planiran i projekat vađenja potonule nemačke flote iz Dunava, potopljene tokom Drugog svetskog rata.
  OVO ĆE BITI SUPER POSAO AKO URADE. ŽELJEZARA SMEDEREVO IMAĆE SIROVINE ZA BAR 10GODINA. KADA ĆE POČETI ENGLEZI I FRANCUZI DA VADE ONU OGROMNU KOLIČINU ORUŽJA IZ LA MANŠA. UŠTEDELI BI GOMILU RUDE I DOBILI JEFTINU SIROVINU. POSEBNO BI UŠTEDELI NA EL, ENERGIJI I VODI. Ing- INFORMIŠI SE ,RAZMISLI PA PIŠI.

 5. Samo da se radi samo napred kaže:

  Ko ne zeli napredak nek pusi.
  Tito on je sve zajebo ko ga hvali
  B.i da zuti dusmani crknu od muke.

 6. Srk i čepić kaže:

  Volim kad se jave ovakvi antikomunisti. Čisto da se pokažu kako su kulturni i obrazovani. Sve sama inteligencija 🙂

 7. Ing kaže:

  Komentari su kako bi rekli : ‘sedi jedan’ .Naime očito da mnogi žele živeti u neznanju pa očekuju da novi svetski poredak koji se stvara biti će im meka…Ali neće jer oteti resursi iz 1945 su davno potrošeni-kako vam je već rekao Vučić : ‘ ćup je prazan’…Zlato je već odavno otišlo preko grane.

OSTAVITE KOMENTAR