Najveći skup oldtajmera do sad

Udruženje ljubitelja starih motornih vozila Subotice “Oldtajmer” proslavilo je minulog vikenda 20 godina postojanja, a povodom jubileja za tri dana od petka do nedelje vremešna vozila učesnika prodefilovala su severom Bačke, od Subotice i Palića, preko Horgoša do Kanjiže, gde su se na završetku susreta učesnici predstavili u Narodnom parku kraj Banje Kanjiže.

oldtimer

Tri dana na okupu su bili ljubitelji i vlasnici oldtajmera iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i drugih zemalja iz regiona. Prvi deo manifestacije je odrađen u subotu u Subotici, gde je Udruženje “Oldtajmer” proslavilo jubilej, dok je 120  vozila u nedelju pristiglo u kanjiški Narodni park, gde se predstavilo brojnim posetiocima na završnoj manifestaciji.

Udruženje “Oldtajmer” je proslavu ovaj susret povodom jubileja priredilo zahvaljujući pomoći i podršci Grada Subotice i Opštine Kanjiža.

– Ovoliko vozila oldtajmera još nije viđeno u Vojvodini. Možda ne nekim drugim destinacijama ima i većih susreta ali ovo je do sada najveći skup. Ljudi dolaze da se dive ovim jedinstvenim primercima i savršenim modelima starih vozila, koji se mogu videti samo na filmovima i ponekad, kada naš karavan dođe u posetu – kaže predsednik “Oldatjmera” Tomislav Vidaković.

Nekolicina entuzijasta, ljubitelja starih vozila se organizovalo o u septembru 1996. godine osnovalo Udruženje “Oldtajmer”, a Vidaković ponosno ističe da je sada na okupu 65 aktivnih članova, vlasnika starih motornih vozila.

– Uspeli smo do sada da sačuvamo preko 200 vremešnih vozila – naglašava Vidaković. – Nisu baš svi restaurirani ali radimo na tome, ali bitno je da su sačuvana i da će u dogledno vreme biti obnovljeni pa će se moći videti na manifestacijama koje priređujemo.

On objašnjava da je restauracija i održavanje starih vozila je zahtevan hobi.

– Bez obzira koliko uspemo da pronađemo stare automobile, oni se moraju restaurirati, pogotovo kada stoje dugi niz godina, a često se dešava da su to gotovo krševi spašeni sa otpada u koje treba uložiti dosta truda i sredstava, da bi vremešna vozila doživala svoju novu mladost i promociju na susretima. Mi to volimo i ne žalimo se ako treba ulagati trud i novac, a ponosni smo kada vremešna vozila uspemo da spasemo od zaborava – zaključuje  Tomislav Vidaković.

 

DnevnikKOMENTARI

 1. Nena kaže:

  Samo nemojte da vam Vidaković radi restauraciju!

 2. Bogi kaže:

  Klub sa par pravih ljubitelja starih vozila i dva krimosa u organizaciji

 3. Tomislav Vidakovic kaže:

  „Nena“ i „Bogi“ Su ocito totalno neobavesteni, i ocigledno zlonamerni. Vidakovic nije restaurator vec kolekcionari, a ujedno i predsednik „OLD TIMER“ Udruzenja ljubitelja starih motornih vozila iz Subotice kojeg vec 5 godina uspesno vodi. Inace, na celu Udruzenja je Upravni odbor od 5 clanova. Udruzenje ove godine slavi 20 godina od osnivanja i njegovi clanovi, kojih ima preko 65, uspeli su sakupiti preko 220 vozila, a od toga je skoro 100 restaurisano! To je ujedno i najvece Udruzenje u ovoj oblasti u Srbiji i u Regionu sa svojim klubskim prostorijama. Moze samo da bude primer ostalima. Nakon ove najvece, kako po broju, tako i po kvalitetu, Oldtimer manifestacije koja je bila odrzana od 01-03. Jula u Subotici, Horgosu i Kanjizi, neprestalno stizu pisma zahvale Udruzenju na izuzetnoj organizaciji.

 4. Bogi kaže:

  Samo se zapitajte odakle predsedniku i organizatoru toliko vozila na svom imenu.
  Sigurno ne od rada u Slobodnoj Zoni Mali Bajmok….

OSTAVITE KOMENTAR

9 + = 18

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: