Najviše subvencija za ravoj turizma u Subotici

Privatni preduzetnici koji posluju na teritoriji grada Subotice, ostsvarili su na Konkursu za dodelu subvencija privatnim preduzećima od interesa za razvoj turizma u AP Vojvodini subvencije u ukupnom iznosu od  5.150.000,00 dinara.

 

Sredstva su namenjena za subvencionisanje privatnih preduzeća u cilju razvoja receptivnog turizma, kroz podršku malim i srednjim privrednim subjektima iz sektora turizma u Vojvodini u 2011. godini u ukupnom iznosu od 11.000.000,00 dinara, koji je obezbeđen Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2011. godinu.

 

Salaš Đorđević

Od dvadeset preduzeća iz cele Vojvodine, devet su sa teritorije grada Subotice. Odobrene subvencije predstavljaju skoro polovinu ukupnog iznosa predviđenog konkursom. Subotički privrednici, u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Subotice, prepoznali su svoju šansu za unapređenje konkurentnosti sektora turizma, unapređenje receptivne turističko-ugostiteljske ponude, investiciona ulaganja u turističku infrastrukturu, unapređenje i razvoj procesa poslovanja – rekla je v.d. direktor TOGS-a Ivana Jovčić.

 

Među onima kojima su odobrena sredstva nalaze se: „Vila Milord“, Prenoćište „Aleksander A“, Salaš Đorđević, Hotel „Vila Lago“, Konjički centar „Furioso“, Vinski podrum Kiss, „Vila Majur“, Ergela „Kelebija“ i TV video produkcija „Dinovizija“.


Privrednici su se obavezali da će sredstva koristiti za razvoj eko turizam (razvojem turističke infrastrukture), adaptaciju i pripremu turističkih kompleksa za korišćenje toplotnih pumpi i solarnih kolektora, poboljšanje kvaliteta turističkih objekta i usluga, razvoj vinskog turizma, izradu promotivnih filmova i unapređenje receptivne turističko ugostiteljske ponude.KOMENTARI

  1. Beli kaže:

    Odlično ! Miki i njegovo društvo su opet u talu. Kafana i poneki konj !!! Ljudi malo da sednu i da se odmore od velikih turističkih doživljaja. Pa gde je tu turizam ??? Koja je to osobina destinacije istaknuta da vredi da se dođe i ostane nedelju dana?

     

  2. turista kaže:

    Pa ako pogledate ko je u Subotici zadužen za turizam što vas čudi ovakav spisak i još jedna pljačka i uzimanje procenta.

OSTAVITE KOMENTAR