Nakon cirkusa Korona spas u palićkom ZOO vrtu

Konačno se ipak zna kakva je bila sudbina nesrećnog medveda pre nego što je nedavno dopremlljen u palićki ZOO vrt u teškom stanju.

Milan S., sedmi izdanak osnivača  cirkusa„Korona“ i poslednji čuvar cirkuske umetnosti u nas, još pre više od dve godine je bio zabrinut šta će s 24 divlje životinje: lamama, medvedima, majmunima i tigrom, smeštenim na imanju u Srbobranu.

cirkus

Vlasnik cirkusa „Korona” Milan S. je želeo da se otarasi divljih zveri pa je pre dvadesetak dana objavio oglas o prodaji tri medveda, jaguara, majmuna, lame – piše novosadski Dnevnik.

„Menjam za razno, može nekretnina kod Novog Sada”, napisao je tada u oglasu. Naveo je da za cirkus i držanje divljih i opasnih životinja ima papire.

Pripitomljenim zverima, rođenim u cirkusu, rampu na ulaz je 2009. godine, „spustio“ Zakon o zabrani izlaganja i dresuri divljih životinja radi zabave.

– U cirkus ne smeju, nudio sam ih gradskim vlastima u Novom Sadu, Zrenjaninu i Nišu, da otvore zoološki vrt, ali ih neće – izjavio je leta 2014. Milan S. Dok je čekao da se neko odluči na kupovinu, o „životinjskom carstvu“ u Srbobranu svakodnevno su brinula dva radnika. A njihovo držanje je za vlasnika bilo veoma skupo. Za medvede mesečno je trebalo obezbediti 1.500 vekni hleba, 2,5 tone biskvita, oko 600 kilograma mesa…KOMENTARI

 1. Marsovac kaže:

  Imate andorid aplikacije pa se zabavljajte, divlje zivotinje ostavite prirodi. Nisu one krive sto ste vi ljudi budale.

 2. nekoime kaže:

  moze vise detalja?
  jedan medved u palic zoo, a ostale zivuljke?

 3. Daddy kaže:

  Zar nema grad obavezu da preuzme staranje? Smesno mi je da se divlje zivotinje mogu tek tako trampit za auto preko novina?

  Eto jaguar za Jaguara!

  El on to i jaugara nudi, da udavi nekog ko macku prvom prilikom?

OSTAVITE KOMENTAR

47 + = 57