Napad na novinarku u centru grada

Nepoznati muškarac oteo je iz ruku mobilni telefon saradnici Bete i Radija Subotice Nataliji Jakovljević, kada je pokušala da ga fotografiše dok je škrabao po umetničkim delima ispred gradilišta Narodnog pozorišta u Subotici.

Jakovljevićeva je novinarima ispričala da je videla nepoznatog muškarca kako škraba po platnu na kojem su lokalni umetnici tokom vikenda slikali, u akciji koju je organizovao Kabinet gradonačelnika, s ciljem da se skrene pažnja na to da se ograda oko pozorišta koristi za isticanje neprikladnih poruka, čime se od te ograde pravi ruglo u centru grada.

 

Cilj te akcije bio je i da se skrene pažnja javnosti da nova zgrada pozorišta još nije završena, nakon što je stara srušena 2007. godine.

Natalija Jakovljević je ispričala da je primetila muškarca kako škraba po platnu, potom mu prišla i upitala ga šta to radi, a zatim ga je pokušala fotografisati, nakon čega joj je on oteo telefon iz ruke.

 

Ubrzo je na lice mesta stigla i policija, a nepoznati muškarac je prethodno novinarki vratio telefon i udaljio se, nakon čega se ponovo vratio i nastavio da škraba po platnu, naočigled policajca.

 

Natalija Jakovljević je kazala da je muškarca pitala da se predstavi, ali je on to odbio.KOMENTARI

 1. JimmyQ kaže:

  Meni se čini da je u najavi oslikavanja ograde oko pozorišta  stajalo nešto poput “biće kažnjeni oni koji lepe plakate i uništavaju naslikano”. To se opet ne odnosi na pojedince ili?

 2. Xmen kaže:

  Nije novinarka trebala da ga pozove da se predstavi, nego je polocajac trebao da ga privede momentalno !

 3. igor kaže:

  bolje da je zvala veterinara…….

 4. Anarchy in SU... kaže:

  Najbolje da mi policiju lepo raspustimo… Nikakve koristi od njih, makar bi uštedeli. Kad izlaziš iz kuće poneseš motku i bar znaš na čemu si.

 5. bmw kaže:

  Kazniti policajca zato sto je neodgovorno vrsio svoju duznost. Covek ne samo da je remetio javni red i mir, nego je pokusao da prisvoji tudju imovinu.

 6. panonis kaže:

  Sta reci o ovakvom jadniku sto je nabildovao mozak preko televizije slusajuci Seselja, Nikolica i ostale patriote!

  Takvu osobu ni ne mozes uvrediti.

 7. loki kaže:

  Malo je prejak naslov “Napad na novinarku u centru grada” ali zbog tiraža i pet minuta slave sve je dozvoljeno, mada ne opravdavam ni postupak navedenog nepoznatog muškarca. Takođe bi zamolio bi dotičnu novinarku da napiše (a još bolje da je već kad je slikala dotičnog uslikala i šta je i po čemu škrabao isti) šta je tačno škrabao po navedenim umetničkim delima nepoznati muškarac i od kad se reč “čovjek” piše sa slovom “j”.

 8. золика-zox kaže:

  mislim da treba da se zna. kazniti novinarku propisno

 9. mile kaže:

  pa ona je mozda narusavala njegov mir ! mozda je covek hteo likovno da se izrazi.mozda je nesto pametno oslikao,ili napisao !! uvek treba cuti obe strane !

 10. bmw kaže:

  @ loki

  Bas me zanima kako se jos moze okarakterisati otimanje telefona, a da ne bude prejaka rec? Nezgrapni pokusaj udvaranja emocionalno nezrelog muskarca,…

  jesam li na dobrom putu?

 11. Gdin Cinik. kaže:

 12. Gdin Cinik. kaže:

  Jadan on, ne daju mu da se kreativno izrazi… a on borac za otadžbinu i ekavicu!

 13. bmw kaže:

  O ne jos jedan patriJota srBski.. Pomalo su postali dosadni. Pitanje za patriJotu ko je bio Stevan Supljikac?

 14. shtrokavi kaže:

  Ja ne mogu da se odlucim ko je ispao veci magarac, momak koji nije adekvatno edukovan i vaspitan ili novinarka koja pravi i dize frku oko izuzetne gluposti.

  On nema pametnija posla nego da pise cirilicu pored latinice i da mu smeta sto zivi u Srbiji (koliko znam Vojvodina je deo Srbije, samim time odbija deo Srbije), a ona nema pametnija posla nego da slika i da pokazuje prstom samo da bi osudila njegovo (ne)vaspitanje i (ne)znanje. 

  U svakom slucaju, izuzetno glupava situacija u kojoj se covek moze zapitati, sa cudjenjem, “Gde ja zivim?”

 15. Mister No kaže:

  Ovaj plišani incident je po meni dokaz da u ekonomskom beznađu tj. u nedostatku posla ljudi ventil nalaze u temama političkog stava i nacionalnog interesa.Ovakvi nazovi incidenti imam utisak da privuku više pažnje i izazovu više komentara nego koncert Zdravka Čolića ili Bajage.Momak koji je izveo opisanu akciju je uspeo da sa par poteza markerom izazove zavidnu pažnju.Nek se dotični ne nađe uvređen ali ako misli da je precrtavanjem jekavice zaštitio srpske nacionalne interese greši,ekavica se koristi u Srbiji, Srbi u Hrvatskoj, Bosni i Crnoj Gori govore i pišu jekavicom.

 16. Anonimni kaže:

  🙄 😥

 17. stormwatch kaže:

  Ja sam mislio da je Neukölln leglo primitivizma i srednjeg veka, ali samo kada odem na ovaj i onaj drugi sajt i pogledam malo sta se desava u Subotici i dole u Srbiji odma vidim da sam u vrhunskom dostignucu civilizacije. Subotica je u SUBOTICI! 

 18. lala kaže:

  policija je trebala da odradi svoj deo posla nebitno dali krivac bio srbin,madjar,bunjevac…jer nazalost desava se svasta a ovo je samo jedan od problema ove vrste

   

OSTAVITE KOMENTAR