Napadnut medicinski tehničar

Miroslava Mamulu, medicinskog tehničara Urgentnog odeljenja Opšte bolnice u Subotici, napao je danas posle 13 sati pijani pacijent kome je pružao pomoć.

medicinski_1000x0

Pacijent je u pijanom stanju ležao ispred bolnice, a njegova devojka je utrčala na odeljenje i zatražila pomoć lekara. Dok mu je pružana pomoć u ambulanti razjareni mladić je bez povoda udario pesnicom tehničara u predelu grudi.

– Kolega je M.K. urgentnim vozilom uveo u bolnicu i on je od samog početka vikao i pretio svima koji su pokušali da mu pomognu. Obavestili smo policiju i za samo nekoliko minuta došla je patrola. Imali smo problem da ga prebacimo sa jednih na druga nosila. Postajao je sve nervozniji, zahtevao je da odmah bude pregledan zbog bola u leđima. U jednom trenutku je počeo da pada sa nosila zbog čega sam dotrčao i kada sam pokušao da ga dignem iznenada me je udario pesnicom u grudni koš. Od siline udarca sam odleteo nekoliko metara unazad – još uvek u šoku prepričava incident Miroslav Mamula.

Policija je smirivala pacijenta, ali je on nastavio da vređa sve oko sebe, medicinske sestre i lekare koji su jedva uspeli da mu daju terapiju protiv bolova.

– Nastavio je da psuje, vređa i omalovažava sve u prostoriji. Trebalo je da ide na rendgen, ali zbog ponašanja to nije bilo moguće. Osetio sam strašan bol u grudima i izašao sam iz ambulante i nisam više ulazio jer nisam znao kako će reagovati ako me ponovo vidi. Doktorica me je pregledala, u pitanju je lakša telesna povreda i otvorili smo izveštaj pošto se udarac tretira kao povreda na radu, ali sam pretrpeo veliki šok. Pacijenta, koga znamo od ranije, iz Urgentnog izvela je policija – priča Mamula.

U bolnici kažu da ih policija redovno obilazi nekoliko puta dnevno, ali očigledno da je njihovo stalno prisustvo u objektu neophodno.

– Manje više smo navikli na vređanja i uvek pokušavamo na lep način da smirimo pacijente. U neku ruku mi je drago što se meni ovo dogodilo, a ne koleginicama jer udarac koji sam dobio sigurno ne bi lako podnela nijedna od njih na nogama – kaže za „Alo!“ Miroslav Mamula.

Dr Goran Babičković, načelnik Urgentnog odeljenja, kaže da se svakodnevno zaposlenima dešavaju neprijatnosti.
– Nije jasno zašto je to tako, jer se svi maksimalno trude da izađu pacijentima u susret i da im pomognu na adekvatan i profesionalan način. Dajemo maksimum, zalažemo se za njih, ali pojedini nam prave probleme, vređaju i nasrću na nas – kaže dr Babičković.

 

ALOKOMENTARI

 1. Zoki kaže:

  Tok M.K treba u zatvor,a prvo na lecenje od droge i alkohola,ja ne.zam zasto policija i sudstvo ne rade svoj posao i sto ga ne zatvore kada je poznato sta radi i kakav je to divljak,niko ga ne voli,samo ovi sto su uz njega jer misle da su opasni frajeri

 2. Boki kaže:

  Marko kukolj je poznat svima i pitanje je kad će nekog da ubije, i onda će pisati da je od ranije poznat policiji, čak ne bi čudilo da onda isplivaju slike kako policija pije kod njega u onoj birtiji.
  Čak se možda i policajci plaše istog!!!
  u toj subotici pored njega ima još i ona braća(srdići), koji prebiju svakog ko ih popreko pogleda, ali to je sve javna tajna, i sve poznato policiji.

 3. Mister No kaže:

  ,, Mi smo pijane budale mi smo pijane budale , mi smo pijane budale to smo mi „…-Plavi Orkestar .

 4. stormwatch kaže:

  Uvesti do zuba naoruzane policajce i obezbedjenje (i to negde sa Juga zemlje, da budu apsolutno neutralni) u hitnu pomoc i na hitan prijem suboticke bolnice, i da vidis kako ce se stvari resiti.

 5. delija kaže:

  mamula je inace mnogo simpatican decko i prosto ne mogu da verujem da je mozda isprovocirao pacijenta svojim postupcima…
  ni privatno nije drugaciji 🙂

 6. treća-sreća kaže:

  Stoka poput Kukolja, braće Srdić, Vedrana Lazarevića i sličnih propaliteta ne preza ni od čega, ali samo zato što u pojedinim momentima odrađuju prljave poslove za vlast (npr. prebijanje neistomišljenika pred izbore), te su im sva krivična dela oproštena.

  Inače, policiju ove države ne računam više u ozbiljnu isntituciju, jer je gotovo svaka pora te službe korumpirana, a ono malo poštenih policajaca je marginalizovano i ovaj kriminalizovan deo policije zajedno sa krimosima ih naziva kojejajvim pogrdnim imenima.

  Isto važi i za pravosudni sistem ove banana države.

  Jedino još Vučić tvrdi da se stanje svakim danom sve više normalizuje. Ne verujem mu ni reč, a iskreno se nadam da će i dobar deo građana Srbije da mu okrene leđa, jer u stvarnosti nama nije bilo nikad do sada gore. Ako opet izaberemo ovu postavu, mogu samo da konstatujem da smo skloni sadomazohizmu, pa i treba da pocrkamo, ukoliko smo baš toliko slepi, gluvi i glupi.

 7. Megille kaže:

  Rade po istom princiou kao za vreme komunizma. Naime i onda su neki gradski kriminalci-tabađije bili zaštičeni od samih vlasti. Pa su prljave poslove odrađivali po nalogu policije. Samo ću spomeniti jedno ime : Baka Lacika…

 8. Ro kaže:

  To nisu srdići nego smrdići,jebo ih Gojko Radić i Boro Mucalj .Neće oni još dugo , dani su im odbrojani

 9. Bob kaže:

  To nijesu srdići nego smrdići.jebo ih Gojko Radić i Boro Mucalj .

 10. Bob kaže:

  Ko te govnare proglasi za magupe . E blago Tati i mami ,treba ta govna saranjivati ako im se i koska nađe, zadužili su ljude

 11. ovca kaže:

  pa taj lik tuce ljude od kad je poceo sam da koristi toalet, a jos nije u ludar????kako????

 12. Boba kaže:

  Nesudite dete jer je dosao iz takve porodice nemoze da bude bolji

OSTAVITE KOMENTAR

77 + = 83

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: