Naredna godina transformacija za Pogrebno

U prostorijama JKP „Pogrebno“ održan je novogodišnji koktel za novinare. Tom prilikom je direktorka Vesna Prćić istakla da je najveća investicija ove godine proširivanje svoje delatnosti, jer su od ove godine počeli da pružaju usluge prevoza, ceremonijala i prodaje pogrebne opreme. Za te potrebe je nabavljeno još jedno vozilo.

 

Direktorka je dalje navela i nekoliko planova za narednu godinu, ali se osvrnula i na novi Zakon o komunalnim delatnostima po kom će od 15.maja naredne godine usluge sahranjivanja pružati samo javno preduzeće i zbog čega će morati da pretrpe razne transformacije. „Pogrebno“ sada vodi računa o 13 groblja, tri su pod ugovorim sa privatnim licima, a 10 vode privatnici. Od 15.maja 2012. godine o svih 26 groblja, tačnije usluge sahranjivanja će moći da obavlja samo „Pogrebno“.KOMENTARI

  1. dasHHa kaže:

    Sve naopako…umesto da se resavamo monopola vlada jos dodatno prosiruje monopol na nove delatnosti.Kad ce poceti radovi na centralnom groblju??Zasto ne daju koncesiju na nekoliko decenija pa da neko konacno izgradi centralno groblje.

OSTAVITE KOMENTAR