Narodna stranka: Promena ustava netransparentna i nelegitimna

Povodom referenduma zakazanog za 16. januar 2022. godine Narodna stranka izražava stav da se protivi promenama Ustava Srbije koje se odnose na pravosuđe, koje je usvojila nelegitimna Skupština Srbije 30. novembra, jer nisu u interesu države i građana.

Naime, stručna javnost je gotovo jednoglasno mišlјenja da predložene promene Ustava ne bi doprinele nezavisnosti pravosuđa, a Narodna stranka je uverena da bi, u našoj političkoj realnosti, za kratko vreme sudovi i javna tužilaštva bili stavlјeni pod apsolutnu kontrolu vladajuće stranke, zato što se ovim promenama Ustava, zapravo, olakšava i pojednostavlјuje politički uticaj na sudije i tužioce.

Vlast nije obezbedila javnu raspravu i građani nisu informisani o predloženim promenama Ustava, a promene Ustava je usvojio nelegitimni saziv parlamenta, nakon nelegitimnog i netransparentnog postupka donošenja Akta o promeni Ustava Srbije. Nije, takođe, obezbeđena delotvorna kontrola procesa glasanja na referendumu o potvrđivanju Akta.

Zatim, Narodna stranka je uverenja da je temelјna reforma našeg društva pretpostavka za slobodno izražavanje volјe građana, a koje nije moguće bez prethodnog uspostavlјanja postojanog i celovitog sistema društvenih vrednosti, utemelјenog na opšteprihvaćenim moralnim i etičkim normama, i da takav sistem vrednosti nije moguć bez uspostavlјanja odgovornosti za prethodna nedela, a što od uspostavlјanja višestranačja nijedna vlast nije uradila.

Zato je Skupština Narodne stranka jednoglasno usvojila Deklaraciju o revanšizmu i  dala reč da će obezbediti donošenje i striktno sprovođenje zakona i drugih propisa koji imaju za cilј otkrivanje, dokazivanje, obelodanjivanje, javnu osudu i pravno sankcionisanje u skladu sa Ustavom i zakonom svih pojedinaca, grupa i pravnih lica za dela kojima su kršena lјudska prava i slobode građana, kojima su građani izlagani zlostavlјanju, a posebno za dela izvršena od strane pripadnika političkih grupa i njihovih saradnika koji su se zloupotrebom političke moći, javnih funkcija ili društvenog položaja stavili iznad zakona i stekli ogromno bogatstvo.

Stoga se Narodna stranka bez dvojbe protivi predloženim promenama Ustava Srbije, a imajući u vidu da je potvrđivanje promene Ustava na referendumu izraz suverenosti građana, kao i da političke stranke ne učestvuju neposredno na referendumu, Narodna stranka poziva građane da slobodno i po svojoj savesti odluče da li će učestvovati na referendumu zakazanom za 16. januar 2022. godine.

Narodna stranka podvlači da stoji iz svake svoje reči, i iza svake zapete Deklaracije o revanšizmu – koju će sprovesti u Srbiji, a samim tim i u Subotici. I nemajte dilemu oko toga.

 

Mi držimo reč.

NARODNA STRANKA

GRADSKI ODBOR SUBOTICA

 

 

 KOMENTARI

  1. Ko se to javio kaže:

    Samo da.

  2. Ex DSS i tvoj Dalmatinac kaže:

    Miroslave ne sramoti se kao i svi političari.Svi u Srbiji znaju da su političari najobičniji lažovi,kukavice,lopovi,prevaranti i sluge u šta smo se uverili i što je dokazano.Kome cete se vi svetiti i revansirati?Ti prvi koji si promenio 5 stranaka hoćeš da kažnjavaš svoje bivše saborce iz SNS a?Žena ti je SNS a DS ti je zaposlio……Mislim hiljadu je primera nisi ti usamljen…..Ne shvati to lično.Želja za vlašću kod Srba izaziva osećaj promene pola ako treba.Prostituisanje,poltronstvo i amnezija su glavne odlike i opisuju karakter Srba i Crnogoraca naravno, oni su šampioni.Nikome u budućoj vlasti neće faliti dlaka s glave jer sve kontrolišu stranci a operativni izvršioci su naše bezbednosne službe koje na kraju čekaju nagradu od stranaca ili milovanje po glavi.I ova farsa od referenduma će proći naravno…..

OSTAVITE KOMENTAR

39 + = 48

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: