Narodno pozorište 16.4.2010.

U poslednje vreme na gradilištu Narodnog pozorišta dosta živo, a kako i nebi kada je pri kraju druga faza izgradnje i revitalizacije ovog objekta, a u toku su i pripreme za treću mnogo skuplju fazu.

Slika

Do završetka druge faze ostalo je nešto više od dva meseca, a do tada su u planu radovi na nadkrivanju dvorana, koji trenutno traju i radovi u starom delu objekta a koji se tiču ojačanja ovog dela pozorišta. Naime, paralelno sa izlivanjem betona na novom delu, na starom se vrši posao podbetoniranje podruma. Trenutna visina zidanog podruma je oko 2 metra, a podbetoniranje podrazumeva ulivanje betona ispod postojećih zidova i to u dubini od 1 metra, tako će visina podruma biti oko 3 metra, što će prostor učiniti funkcionlanim. U razgovoru sa dr. Danijelom Kukarasom profesorom na Građevinskom fakultetu u Subotici, saznajemo da će pomenuti prosto u podrumu biti iskorišten kao galerija ili klub umetnika.

Slika
dr. Danijel Kukaras

Trenutni izgled objekat Narodnog pozorišta prema Nušićevoj ulici koja treba da dobije epitet "Pozorišne ulice".

Slika

Slika
Skele u koncertnoj dvorani

Slika
Skele u velikoj dvorani na kojoj se trenutno vrše radoviKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Po rečima profesora Kukarasa, treća faza radova treba da počne sredinom juna do kada treba da se rspiše tender za ovu fazu koja će koštati oko 650 miliona dinara. Tender za ovu fazu je pripremljen, a za raspisivanje istog je potrebna saglasnos finasijera. S obzirom na količinu sredstava koja treba da se izdvoje za ovu fazu, predpostavka je da će finasijeri ove godine biti NIP, Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, i grad Subotica.

  Sredstva namenjena trećoj fazi će se u velikoj meri utrošiti na scensku tehniku, planira se potpuni restauracija i završetak zaštićenog dela kao i njegovo spajanje sa novim delom.

  U palnu je da treća faza traje godinu dana.

  Slika

  Slika

 2. Markes kaže:

  Potpuni zavrsetak starog dela? Najavljujete tu potpuni zavrsetak starog dela a jos uvesk nismo videli izgled objekta.

  "Pozorišne ulice"

  Sta je ovo?

 3. djomla kaže:

  Sam izgled buduceg objekta ce biti prezentovan 15. maja kada će se Noć Muzeja organizovati i na gradilištu Narodnog pozorišta. A sastavni je tog izgleda je i "Pozorišna ulica". No, o tom kada za to dođe vreme.

 4. coyote kaže:

  Ma nema nista od tog pozorista. Uzalud vam trud sviraci…

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: