Narodno pozorište čeka sredstva fonda APV

Gradilište Narodnog pozorišta je ponovo utihnulo. Kranovi su sve tromiji, a broj radnika na gradilištu je sve manji, ili se to tako bar čini na prvi pogled. Radovi u ovoj fazi bi se već odavno završili da su na račun pristigli novci predviđeni za novu fazu radova, ovako, trenutna sredstva kojih je još ostalo malo razvlače se kako bi gradilište ostalo aktivno. Skuplje je skloniti i vratiti kran sa gradilišta nego razvlačiti radove dva meseca.
A šta se očekuje? Očekuju se sredstva Fonda za kapitalna ulaganja APV i to u visini od 100 miliona dinara, dovoljna za radove u tekućoj budžetksoj godini. Sredstva koja su planirana da se utroše na zidanje i pokrivanje starog dela objekta koji je u fazi rekonstrukcije, kao i povezivanje tog objekta sa novim delom. Time se ima u planu da se stari deo dovede pod krov i da objekat Narodnog pozorišta dobije neke svoje finalne gabarite.

Slika

Međutim, od sredstava na žalost ništa, jer je izgleda u Fondu obećano više nego što su realne budžetske mogućnosti. Da napomenemo, pored ovog obejkta u Fondu su obećana sredstva i za nastavaka radova na kompleksu zatvorenih bazena, Dečjem pozorištu, i asfaltiranju ulica u gradu i prigradskim mesnim zajednicama. No i na tim gradilištima je slična situacija, sredstva se čekaju.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 56 = 59

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: