„Naš grad-sigurna kuća“

U Subotici je počeo sa realizacijom jednistveni projekt koji ima za cilj da zaštiti naše najstarije sugrađane. Svedoci smo da u poslednje vreme na meti lopova u rubnim naseljima straračka domaćinstva, a i učestale su drske krađe po gradu, a naročito Radijalcu. Zbog toga je pokrenut projekat pod nazivom “Naš grad, sigurna kuća” koju zajednički realizuju predstavnici Policijske uprave u Subotici i Gerontološkog centra u Subotici. Misija OEBS-a je podržala projekat sa 200.000 dinara, sa ciljem da se podigne svest naših najstarijih sugrađana o načinu prepoznavanja i mogućnostima zaštite kako ne bi postali žrtve nekih od krivičnih dela.

– Na teritoriji Prve policijske stanice 2011. godine zabeleženo je 6 krivičnih dela razbojništva i 24 krivična dela teške krađe, dok je prošle godine zabeleženo 7 krivičnih dela razbojništva i 41 za teške krađe. Većina dela je urađena u naselju Radijalac. Projekat predviđa štampanje i deljenje lifleta, pet radionica na kojima će naši najstariji sugrađani imati priliku da nauče kako da se ponašaju ukoliko postanu žrtve. Radionice će se održavati u Gerontološkom centru i po radionici se očekuje oko 250 učesnika. – rekao je Srđan Djurdjević, PU Subotica.

 

Direktor Gerontološkog centra u Subotici, dr Nenad Ivanišević, ističe da projekat ima za cilj da promeni svest najstarijih sugrađana.

 

– Ovo je godina koja je posvećena poboljšanju raznih nivoa bezbednosti u Gerontološkom centru Subotica, sa ciljem da se poboljša i opšta bezbednost. Projekt će se realizovati za stanovnike Mesne zajednice 4.juli i Radijalac – rekao je direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević.KOMENTARI

  1. mislilac kaže:

    Koješta! Bezbednost, zaštita građana i njihove imovine, neće se poboljšati deljenjem lifleta i organizovanjem radionica, već radom policajaca na terenu!

  2. Sloba kaže:

    „Počeo sa realizacijom projekat da se podigne svest naših najstarijih gradjana o načinu prepoznavanja i mogućnostima zaštite….“

    Veću glupost nisu mogli izmisliti,treba im dodeliti titulu Počasni gradjanin ili Oskar popularnosti.Očigledno je da nadležne institucije nisu u stanju da zaštite nikoga a pogotovo najstarije gradjane od sve većeg kriminala.A glavni cilj je da se uzmu pare na ime projekta…gradjani već odavno imaju svest o svemu….Pitam se kada će nadležnima da proradi savest?

OSTAVITE KOMENTAR