Naši mali hokejaši sezonu završili pobedom

Preko 400 mаlih hokejaša je ovog vikendа igralo hokej u ledenoj dvorani hale Pionir u Beogradu, na 10. trаdicionаlnom međunаrodnom turniru “Miodrаg Šišić – Šile“ za kategorije U8 i U10. Pored našeg Spartaka i domаćinа Crvene zvezde, učestvovali su beogradski Tаš, Beostаr i Red Tim, kao i Slаvijа Junior, Bled, Olimpijа i Triglаv Krаnj iz Slovenije, Mlаdost i Zаgreb iz Hrvatske, Ferencvаroš i Ujpešt iz Mađarske, te iz Rumunije ekipа Čikšeredа.

Slika
10. međunаrodni turnir “Miodrаg Šišić – Šile“, Beograd

Tokom dvodnevnog takmičenja na najjačem turniru na kojem su učestvovali ove sezone, naši mali hokejaši pokazali su da im je mesto među najboljim timovima regiona, ako ne po uslovima u kojima treniraju, ono po igri i rezultatima koje postižu.

Koliko god da se prvog dana takmičenja osetilo da leda za treninge u Subotici nemaju već mesec dana, pa time ni potrebne rutine i koncentracije za efikasnu realizaciju, što ni pomoć Segedinaca u našim redovima nije mogla da nadoknadi, ipak su „desetke“ odigrale nerešeno sa kranjskim Triglavom i prvom ekipom Mladosti iz Zagreba, za gol izgubili od slovenačke Slavije 1, a malo ozbiljnije od Ferencvaroša i Crvene Zvezde. „Osmice“ su bile čak i uspešnije – pobedili su Mladost, a izgubili od Triglava i Crvene Zvezde. I drugog dana su „osmice“ igrale na pobedu i ubedljivo savladale Red team, dok su tesno izgubili od Zagreba, a Olimpija je ipak bila ubedljivija.

Drugi dan je doneo i „desetke“ na kakve smo navikli tokom sezone. U tvrdim i do samog kraja neizvesnim utakmicama za gol su slavili Red team i Taš, a isto tako i mi protiv Beostara. Pobedama su se naši mali hokejaši radovali i protiv Slavije 2, vrlo ubedljivo protiv Mladosti 2 i u poslednjoj utakmici sezone protiv Zagreba.

Slika

Takmičarska sezona 2010/11 završena je solidnim plasmanom na ovom turniru. Za ono što su pokazali vredno trenirajući i igrajući na turnirima u zemlji i inostranstvu, naši mali hokejaši svakako zaslužuju čestitke. Ne samo samo za rezultate, već i za primer mlađima u odnosu prema igri, posebne pohvale zaslužuje prva postava U10, koja se pobedom protiv Zagreba oprostila od „desetki“ i nastavlja da igra za U12, gde se već dokazala. Dokazao se i trener malih hokejaša, Uroš Brestovac, ne samo uspešno pripremajući i vodeći ekipu, već i u radu na omasovljenju hokeja među subotičkom decom. Uz logističku podršku roditelja i angažman uprave kluba, ima osnova za očekivanja da će se duga tradicija igranja hokeja na ledu u Subotici dostojno nastaviti. Samo da bude leda…

Slika
Spartak, Subotica, U-8 i U-10

Foto/Info: VidakovićKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR