Naši ronioci u Albaniji II

U poslednje vreme, obicno volim da se pripremim pred putovanja u nepoznate predele.Interesantna mesta za videti, putevi, hoteli i prenocista,cene i sl.
Skoro da zaboravih i ronilacki centri u blizini.
A sada sam usao u zemlju koja je 40-tak godina bila u najvecoj izolaciji i svo to vreme nije spadala u grupu tzv. "prijateljskih suseda",
( ja sam zapravo u srcu Jugonostalgicar) a da nisam znao ni kako se menja albanska valuta (leke), ni kako stoje sa benzinskim pumpama, a ni kako stoje sa nama.
Noc je polako padala a asfalta na krivudavom putu preko planina je bilo ( sto bi rekao moj drug Vlada- kao gaca u pornicu ) sve manje.
Secam se da sam se tesio da mi je bar tank sa gorivom pun. Temperatura vazduha sa granicnih ( ovde stvarno mislim na drzavnu granicu ) 20-tak stepeni se polako popela na 29 C. Znaci blizu smo mora.
Gradic od nekih 30 000 stanovnika je svetlucao na obali.

Svetlucali smo i mi u kolima, bez obzira sto je put bio prasnjav. Pravac u centar,na obalu.Male radnjice pored puta su radile i ako je bila nedelja uvece.Ovo je vec izgledalo turisticki !
Jedan za drugim su se redjali hoteli.Nesto i nismo bili razpolozeni za biranje pa smo stali kod drugog ili treceg po redu.
Od spolja i od gore izgleda ovako

recepcija ovako

a sobe ovako
Slika

Ne znam da li ste vi iznenadjeni, mi jesmo bili !

Kontakt sa vlasnikom (ili predstavnikom istog) je od prvog trenutka bio lagan i veoma prijatan.Cak smo i njegovu zenu upoznali i na njenu molbu ucili kako se na srpskom kaze -hvala.
Mislim da ovo govori dovoljno o odnosu prema turistima,ili turistima iz Srbije.
Ujutru smo popili kafu na terasi hotela, raspitali se o plazi i kolima otisli do nje.
Posle ovoga

Slika

je usledilo ovo

Slika

Ne znam da li ste vi iznenadjeni, mi jesmo bili !
Temperatura vode je 28-29 C
Dok smo se strmim putem spustali na plazu, paznju nam nije privukao beli kombi parkiran na istoj. Ali na par metara udaljenosti vec jeste.
Poljske registracije-pa dobro,dosli i Poljaci da se okupaju. Umesto da prokomentarise prvo plazu, Jelena je ne bas tiho rekla:
"Ej, imaju opremu u kombiju !"

SlikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

34 + = 39

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: