Nasmeši se Subotici

Više od stotinu Subotičana imalo je priliku da prošeta stazom secesije i upozna grad iz nekog drugog ugla. Povod je bio  obeležavanje Dana kulturne baštine u organizaciji nevladine organizacije AŠC korporacija pod nazivom  „Nasmeši se Subotici”. Gradska kuća, sinagoga, palata Rajhl i desetine drugih atraktivnih objekata svrstali su Suboticu među najznačajnije secesijske gradove u Evropi.

 

Cilj projekta je očuvanje autentičnosti tradicije i promovisanje kulturnog bogatstva, kao i skretanje pažnje lokalne zajednice na brigu o izvornom ambijentu stare arhitekture. Nastavak projekta bi bio da se priča ne završi samo  šetnjom kroz secesiju, nego da se građani upoznaju i sa značajnim objektima koji pripadaju drugim stilovima, jer u našem gradu nisu građeni objekti samo u stilu secesije.

 

Manifestacija “Nasmeši se Subotici”  ima za cilj da se upoznamo sa graditeljskim objektima koji su nam ostavili preci, ali i da se sagledaju graditeljski problemi u centru grada. Civilni sektor se udružuje oko ove problematike i spreman je da zajedno sa lokalnom samoupravom pronađe najbolje rešenje, kažu organizatori.KOMENTARI

 1. Parkić kaže:

  Jer se planira još ovakvih šetnji u budućnosti?

 2. nesvrstan kaže:

  Poštovana gđo ili gdine – nemojte biti …  !
  Ne kaže se „jer“ nego „jel“ ako baš želite da skraćujete, ali bi idealno bilo „da li“.

  Toliko!  

  izvinjavam se, ali strašno me nerviraju takve gluposti! 

  Inače  obilazak grada je uvek lepa prilika za nas, gđa Aladžić je fenomenalno organizovala dosadašnje ture!

  Sve pohvale!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 37 = 42

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: