Nastavak adaptacije objekta u Harambašićevoj

U budžetu Grada za ovu godinu predviđeno je oko 3,3 miliona dinara za nastavak  adaptacije objekta u Harambašićevoj 4, koji Politehnička škola koristi za praktičnu nastavu. U ovoj četvrtoj fazi radova, planirano je da se uradi fasada zgrade. Završetkom adaptacije, i problem ove škole bio bi rešen, jer bi se umesto na četiri lokacije, na kojima se nastava trenutno odvija, ona mogla realizovati na  samo dve.

U objektu površine 667 m2, na tri nivoa nalaze se radionice i kabineti u kojima učenici Politehničke škole imaju časove praktične nastave. U njima gotovo svakodnevno boravi oko 250 đaka, koji kažu da su uslovi rada odlični, a da im se posebno sviđa što su dobili noviju  opremu.

Nisu samo đaci osetili pogodnosti nastave u ovom objektu, i profesorima je sada lakše jer  osim što se u njemu nalaze moderno opremljeni kabineti, blizu je centralnoj zgradi, čime se štedi vreme.

Prva faza radova počela je još pre šest godina, a objekat je dat na korišćenje Politehničkoj školi pre tri godine. Od 736 učenika koliko je trenutno pohađa, njih gotovo dve trećine povremeno nastavu ima u Harambašićevoj 4.

Škola je na ovaj način dobila mogućnost da se nastava odvija u savremenim uslovima i na savremen način, poručuje direktor. Osim toga, time bi trebalo da bude rešen i dugogodišnji problem.

Iako se još uvek ne zna kada će radovi na fasadi početi, u Politehničkoj školi se nadaju da će se odvijati tokom letnjeg raspusta, a da će do kraja godine biti gotovi.

 

TV SuboticaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR