Nastavak radova na izgradnji Akva parka od juna meseca

Radovi na najvećoj investiciji na Paliću, “Akva parku” biće nastavljeni od juna meseca i odvijaće se u tri smene, a predviđeni rok za završetak radova jeste kraj ove godine, poručili su iz “Park Palića”. Za finalizaciju radova nedostaje preko 300 miliona dinara.

Radovi na „Akva parku“ odvijaju se nešto usporenijim tempomzbog posledica pandemije virusa kovid-19, a pored toga čeka se izveštaj budžetske inspekcije, rekla je direktorka “Park Palića” Valerija Denč. Trenutno se radi isključivo na radovima za koje postoji ugovor, a to su pretežno unutrašnji radovi, kao što je sistem ventilacije.

Svi budući posetioci imaće prilike da uživaju ne samo tokom letnjih, već i tokom zimskih meseci jer će, kako je najavljeno biti izgrađen otvoreno – zatvoreni bazen sa termalnom vodom čija će temperatura izniositi oko 30 stepeni. Pored toga u pripremi je i mnoštvo drugih sadržaja kao što su dečji bazeni sa toboganima, bazen sa masažerima, relax bazen, kao i dve vrste zatvorenih tobogana.

Drugu veliku investiciju predstavlja uređenje parking zone pored “Akva Parka”. Prema rečima direktorke Denč, predviđeno je 80 parking mesta za automobile, tri za autobuse i još tri za male kombije.

Trenutno se radi i na izgradnji javnih toaleta kod “Male gostione” i “Ženskog štranda”. Od ukupno šest javnih toaleta kojima upravlja preduzeće „Park Palić“, dva će biti novoizgrađena, dok će se treći adaptirati. Ova investicija vredna je 9 miliona dinara, a izradu projektno-tehničke dokumentacije finansiralo je preduzeće iz sopstevnih sredstava, dok je novac za izgradnju i adaptaciju obezbedilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Rok za završetak ove izgradnje je 9. maj.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. elena kaže:

  Bure bez dna.

 2. Željko kaže:

  Sramota, niste sposobni da napravite grafik i biznis plan za jedan akva park, a znate da obećate da će biti gotovo. Kako li tek upravljate sa ostalim projektima, ako isto radite tako neodgovorno kao ovaj Akva park.

 3. Anonimni kaže:

  ovaj Akva park će toliko mnogo novaca odneti, da će cena ulaznice biti tako visoka, jer novac se mora vratiti na neki način, obično preko leđa građana, da mnogi neće sebi moći dozvoliti odlazak u taj isti Akva parki, znači, biće samo za “odabrane”, i re nego što me “botovi” počnu pljuvati , samo da se zna da sam do sada za sve bila u pravu…

 4. avet kaže:

  Voda temperature 30°C nije dovoljno topla.
  28 – 30°C je idealna za aktivne plivače i sportiste, za sedenje u medicinske svrhe treba 35-36-37 °C. Ako to ne znate, nemojte praviti i po tom pitanju još jedan promašaj.

 5. Zoki kaže:

  Nadamo se da ce cene za stanovnike Subotice biti manje u odnosu na ostale kao sto je i u vecini gradova koji imaju akvaparkove…

 6. Trovach kaže:

  Ovo je kao zidanje Skadra. Mozda stvarno treba neko i da se fizicki ugradi 🙂

 7. Idemo brze kaže:

  Da i ja se ljutim, ali ajde vec zavrsite.ovako svako se sladi
  Dajte to radite u 4 smene.
  Dosadilo gledat.

 8. zig zigi kaže:

  A ne pise ko ce da da tih 300 miliona. Bozic bata ili ce se prebaciti 500 miliona iz gradskog budzeta na racun neke firme iz sombora pa ce oni da plate tih 300 miliona?

 9. Milan kaže:

  Možda bi Vam pametnije bilo da ne iznosite više detalje i pojedinosti oko izgradnje nego samo vest kada je otvaranje. Svako u ovom gradu, državi Srbiji, zna kako stvari funkcionišu, kako se prave planovi, dobija tender, uzima procenat, pronalaze pod pod podizvođači…. Beograđani ima da nam zauzmu tih 80 mesta za parking a mi subotilani će mo i dalje plaćati najskuplju vodu. “ŽUTI” su bili maheri i “fini” lopovi ovi Neandertalci više ni nekriju kad mažnjavaju. Neka Sila bude snama Džedaji

 10. Salasarka kaže:

  Bruka. SVM i njihov kadar stazu nisu u stanju da dovrse a kamoli akva park.

 11. milos kaže:

  9 miliona dinara za dva WC-a?
  Cestitam!

 12. bac Vranje kaže:

  mene samo interesuje ta tehnicka dokumentacija , koliko li kosta izrada projekta jednog WC-a?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 83 = 90