Nastavak sage oko "otrovne rakije"

Policija je uhapsila Sinišu R., tehnologa u subotičkom preduzeću "Scaid" i Maneta K., magacionera i rukovodioca proizvodnje u istom preduzeću, a krivična prijava biće podneta i protiv vlasnika i direktora "Scaid"-a Miroslava M., koji je u bekstvu saopštio je MUP Srbije.
Pomenuti su uhapšeni zbog sumnje da su organizovali proizvodnju i prodaju žestokih alkoholnih pića sa visokim sadržajem metil-alkohola, zbog čijih posledica su do sada preminule tri osobe.

Slika

Analize su potvrdile prisustvo metil-alkohola, štetnog po zdravlje ljudi, a utvrđeno je da rakija lozovača od 40 odsto u pakovanju od pola litra u PVC boci sadrži 37,92 grama po litri alkoholnog pića, a dozvoljeno je maksimalno četiri grama po litru. I šljivovica od 50 odsto u pakovanju od 0,5 litra i jedan litar, sadrži dva puta veću koncentraciju metil-alkohola od dozvoljene.
„Scaid“ je od 18. februara izbrisan iz registra proizvođača rakije i drugih alkoholnih pića. Inspekcija Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede izvršila je više od 450 kontrola širom zemlje i sa tržišta je do sada isključila 13.400 litara ove rakije.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 16 = 19

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: