Nastavak sage oko "otrovne rakije"

Policija je uhapsila Sinišu R., tehnologa u subotičkom preduzeću "Scaid" i Maneta K., magacionera i rukovodioca proizvodnje u istom preduzeću, a krivična prijava biće podneta i protiv vlasnika i direktora "Scaid"-a Miroslava M., koji je u bekstvu saopštio je MUP Srbije.
Pomenuti su uhapšeni zbog sumnje da su organizovali proizvodnju i prodaju žestokih alkoholnih pića sa visokim sadržajem metil-alkohola, zbog čijih posledica su do sada preminule tri osobe.

Slika

Analize su potvrdile prisustvo metil-alkohola, štetnog po zdravlje ljudi, a utvrđeno je da rakija lozovača od 40 odsto u pakovanju od pola litra u PVC boci sadrži 37,92 grama po litri alkoholnog pića, a dozvoljeno je maksimalno četiri grama po litru. I šljivovica od 50 odsto u pakovanju od 0,5 litra i jedan litar, sadrži dva puta veću koncentraciju metil-alkohola od dozvoljene.
„Scaid“ je od 18. februara izbrisan iz registra proizvođača rakije i drugih alkoholnih pića. Inspekcija Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede izvršila je više od 450 kontrola širom zemlje i sa tržišta je do sada isključila 13.400 litara ove rakije.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: