Nastavak uređenja fasada u centru grada

Direkcija za izgradnju grada Subotica, usvojila je prošle nedelje Program za uređenje fasada za 2013 godinu, na osnovu Odluke o uređenju fasada u istorijskom jezgru Grada, koju je Skupština grada Subotice usvojila 2010. godine, a na osnovu Konkursa za uređenje fasada stambenih, poslovnih i stambeno-poslovnih objekata u istorijskom jezgru grada Subotice za 2013. godinu.

 

Program, u skladu sa raspoloživim sredstvima, obuhvaća tri objekta:

 

 • Fasada objekta Matka Vukovića 5
 • Krov objekta Rudić ulica 4
 • Fasada objekta Dimitrija Tucovića 6

 

Kako saznajemo u Direkciji, dokumentacija koju su dostavili predstavnici svih prijavljenih objekata je kompletna, objekati ispunjavaju kritetijume, ali usvojeni Program za uređenje fasada za 2013 godinu, obzirom na ograničena sredstva, nije obuhvatio više objekata.

 

Prema rečima mr Jasmina Šečića, rukovodioca investicija u Direkciji za izgradnju grada Subotica, ovde se radi o dve fasade i jednom krovu, koji u najvećoj meri ispunjavaju kriterijume javnog poziva. Svi odabrani objekti se nalaze u zaštićenom gradskom jezgru, prema oceni građevinske inspekcije, nalaze se u stanju koje predstavlja opasnost po okolinu i u svima je zastupljeno društveno vlasništvo.

 

Sredstva za ove namene su obezbeđana u Finansijskom planu Direkcije za izgradnju grada Subotica.

 

Matka Vukovića 5

 

Rudić ulica 4

 

Dimitrija Tucovića 6KOMENTARI

 1. miki kaže:

  skinite klima uredjaje sa te crvene fasade. takve stvari treba kaznjavati

 2. subotica moj grad kaže:

  Што се тиче клима уређаја мики је апсолутно у праву, климатске промене су донеле потребу за овом опремом.Не схватам како до сада у граду није реаговано да постављање и монтажа подлегне некој контроли, не пишем о неким наплаћиваним дозволама-решењима чисто да се зна на који начин се сме фасада унаказити. Данас мајстори и квазимајстори бахато буше и руше

 3. Mirna kaže:

  Da li je ovo zgrada gde je bio Jugoton

 4. Bazooka Joe kaže:

  jedna zgrada, malo crvena, malo roza… gde je inspekcija da to sankcionise? Ili svako kreci kako mu se cefne?

 5. JimmyQ kaže:

  Ovo sa klimama tek sad vidim..Pa mislim stvarno. Stanari ili zakupci nisu dužni da vode brigu o fasadi u centru grada, ali zato mogu da je unakaze?! Pa to nema nigde! Jel čuo neko za centralni klimatizacijski sistem?? Pet stanova -5 klima ili u svaku prostoriju po jedna.. Nebitno.. Ako se već radi o zaštćenoj gradskoj jezgri, zna se šta to podrazumeva…

 6. MILINA kaže:

  Nedavno su, na sva zvona, objavili da se sredjuje fasada Muzicke skole i da su sredstva obezbedjena!!!!!!

   

 7. palićanka kaže:

  A muzička škola i ostale školske zgrade?

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: