Nastaviće se radovi na Žutoj kući

Radovi na obnovi Žute kuće u Subotici, sedištu Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku se nastavljaju, kao i njegovo opremanje. Investicija u visini milion i po evra realizuje se sredstvima Republike Mađarske, tako da će zgrada biti obnovljena u celosti.

Zuta kuca Uciteljski fakultet Subotica

Krajem avgusta ili početkom septembra će nastupiti nova, sada već peta faza, a u ovom trenutku se još finalizuju planovi. Rekonstrukcija započela je 2004. godine, radi se o dugotrajnom procesu, izjavio je dekan Josip Lepeš za Pannon TV i dodao da se za tu namenu već utrošilo oko milion i po evra zahvaljujući sredstvima domicilne države, čime je već obnovljena jedna polovina zgrade.

Tim planera vrši skeniranje zgrade, savremenom tehnologijom identifikuju sve pukotine kako bi objekat bio bezbedan za korišćenje.

 

RTV PannonKOMENTARI

  1. sev24 kaže:

    Bravo za madjarsku drzavu.

  2. pista kaže:

    nemoj da opet ispliva neki skelet…

  3. SKJ kaže:

    Sever fabrika.. je bila vlasnik Žute kuće i dala gradu na upotrebu. Dogovor je bio da se tamo otvori muzej borbe protiv fašizma. Žuta kuća je bila zatvor od1941 g do 1945.g. gde su mučili i ubijali građane Subotice i okoline . Ona je simbol borbe protiv fasistickog terora. Ona je neprikladno mesto za školu.

OSTAVITE KOMENTAR