Двери: Не долази, већ одлази заувек!

Прошле године ЈП Парк Палић је расписао јавну набавку за Изградњу туристичке инфраструктуре на Палићу- уређење и урбано опремање Великог Парка на Палићу у оквиру Мастер Плана Палић. На јавну набавку се јавило два конзорцијума из Суботице и један из Београда. По устаљеном обичају посао је додељен конзорцијуму изван Суботице, окупљеном око фирме Јадранд.о.о. из Београда. Конзорцијум је дао најповољнију понуду и са те стране је задовољен први и најважнији услов јавне набавке – најнижа понуђена цена. Са друге стране, конзорцијум суботичких фирми удружених са фирмом Јаворник д.о.о. тражило је заштиту права понyђача, због сумње у неправилности у поступку спровођења тендера. Жалба је била на 9 страна и добро образложена по којој би београдски конзорцијум морао бити дисквалификован и искључен из поступка тендера. Један од разлога жалбе био је што је београдски конзорцијум пријавио као лиценцирано стручно лице особу која је ангажована по уговору о делу, што је противно закону јер особа мора да буде запослена  на одређено или неодређено време. После одбијања жалбе од стране Републичке комисије посао и уговор се ипак додељује конзорцијуму Јадран д.о.о. Републичка комисија за заштиту права понуђача у поступцима јавних набавки донела решење које је у најмању руку  сумњиво, јер се за кадровске примедбе прогласила ненадлежном.

На сличну ситуацију су Двери Суботице и раније указивале. Наиме, тендер који се односио на зимско одржавање путева у Суботици би у свакој правној држави био сигнал да тужилаштво покрене истражне радње.Тада је један од разлога за дисквалификовања суботичких  фирми био то што је девет радника било запослено на одређено време. Ако се направи паралела између ове две јавне набавке, видимо да су аршини сасвим супротни, а све у корист намештања тендера за „велике играче“.

Просто речено, није битна јавна набавка у корист грађана Суботице, већ је битан само онај који мора да добије посао и подели плен са учесницима ових кримиланих набавки. У таквом напредњачком економском друштву само чланови , симпатизери и финансијери СНС –а добијају послове, уделе, проценте.

Чему онда служе јавне набавке кад су постале једна најобичнија фарса и покриће за криминал? Двери Суботице предлажу локалној градској власти, кад су већ у дослуху са тужилаштвом које не реагује, са криминалистичом полицијом која ћути, да укину јавне набавке и само да истакну спискове фирми које су у напредњачкој кухињи подобни и пожељни извођачи.

Грађанима Суботице, Двери у Суботици скрећу пажњу да се мора стати на пут оваквој криминогеној власти. Изађимо у што већем броју на протесте  у петак,  кад су  грађани широм Србије изашли на улице. Изађимо и ми БЕЗ СТРАХА, јер нисмо ни гори ни плашљивији од осталих грађана широм Србије. Сви они који у овом моменту уносе раздор, или имају свој лични ускостраначки интерес, или су део владајуће криминалне дружине.

Поштовани грађани Суботице. Покажимо одговорност,  храброст, мултикултуралност и недозволимо да нас ико посвађа. Када председник Вучић буде имао намеру да обиђе Суботицу и промовише своју кампању,, Будућност Србије,, да се подсетимо шта је све (НЕ) учињено у претходном периоду захваљујући напредном кадру,  да се сетимо хиљада грађана Суботице, који су Суботицу напустили заувек,  да се сетимо свих ових криминалних радњи које нам се дешавају и да храбро кажемо ,,Не долази, већ одлази заувек!,,

 KOMENTARI

 1. jaca kaže:

  Kada jednom ali barem jednom potpisete neko vase saopstenje imenom i prezimenom da znamo ko ste , mozda vas neko i shvati ozbiljno.

 2. Bob Rock kaže:

  Ko god da ga potpise,tebi i dalje mnogo toga nece biti jasno,ali su za sada JEDINI od svih stranaka koji se bore protiv bahate vlasti,nisu poput pojedinaca koji su zadovoljni oglodjanim koskama a do juce nisu silazili sa obilnog i besplatnog ,optinskog kazana iz Engelsove.

 3. Alan Ford kaže:

  Bobe, ne lupaj. Dveri organizaciono ne postoje u Subotici. Osim u saopštenjima koja piše jedan čovek.

 4. Dusan Su kaže:

  “jaca”
  Vama u ličnoj karti verovatno piše “Jaca”. Govorite stranci da se potpiše ko ih zastupa i ko su oni (a stranka se predstavila jasno i glasno), a sami se niste udostojili da se vi lično predstavite. Naravno, da nećete da se predstavite kad svi znamo da ste samo SNS bot i(ili) neko ko je zaposlen preko njih.

 5. djordje kaže:

  A ako dodje? Onda ćete ga obesiti na vešala?

 6. Jugoslav kaže:

  Da li se gradi akva park na Paliću?
  Pre dva meseca je svečano položen kamen temeljac…

 7. ČINJENICA kaže:

  @ Jugoslav

  Jedno je izvesno, a to je da kabina za presvlačenje, jednog od simbola Muškog štranda, kojih je u starim, dobrim vremenima bilo oko 400 /četiri stotine/ – nema više: sravnjene su sa zemljom početkom godine. E, sad, zašto baš u medijskoj tišini, k*r bi ga znao?

  Baš kao što je i nepoznanica da li će kraj ovog leta gospodnjeg, kao proklamovani rok za završetak radova biti ispoštovan ili će iz nekog razloga, obično materijalne prirode (čitaj: nezatvorene finansijske konstrukcije) biti bezbroj puta prolongiran, kao u slučaju stakleno-metalno-betonske skalamerije od pozorišne zgrade, videćemo. Nadajmo se ne Boga svoga, ukoliko se ispostavi da je i ovim započetim, a nedovršenim (puj-puj, da ne čuje zlo) mega graditeljskim poduhvatom objedinjeno lokalno trojstvo promašenih investicija, sa nesuđenim bazenom u Dudovoj šumi na čelu.

OSTAVITE KOMENTAR