Ne golih leđa i stomaka

Kao deo dugoročnog predviđanja budućnosti Evrope, nemački klimatolozi do kraja veka u Panoniji vide pustinjske predele i Dunav koji je dva metra niži i 15 odsto uži nego danas.

Već u prvoj deceneiji ovog veka zabeleženo je čak pet izrazito sušnih godina od kojih tri sa ekstremnom jarom.

 

Zabeležena su i tri toplotna talasa od devet deset i sedamnaest dana, što je najduži period u istoriji Vojvodine u kome je maksimalna dnevna temperatura premašivala trideseti podeok.

 

Suša ne ostavlja posledice samo u poljoprivredi. Drastičan je uticaj i na režim voda te na proizvodnju struje, pogotovo u nas, gde je trećina ukupne elektrike iz hidroelektrana. Klimatske promene utiču i na izmenjeni stil ponašanja. Klima uređaji su postali deo gotovo svake fasade pa se današnji čovek pita kako se uopšte nekad živelo i radilo bez erkondišna.

 

Modni trendovi su se prvi poveli za ovim klimatskim predviđanjima, pogotovo u segmentu ženske mode. Mlade žene u nedostatku moderne zimske garderobe, već u martu idu golih leđa i stomaka. Mini suknje podrazumevaju i minimalni donji veš a stare dobre bapske gaće više se ni ne proizvode. Gola leđa i ruke su najnormalnija pojava tako da sve to skupa zadaje glavobolje njihovim majkama i bakama (dok đedovi crvene od sramote), da ih ubede da i vuneni džemperi mogu da budu šik.

 

E pa stvarno…

Posebna priča su proizvođači farmerki sa modelima „do pola gujsce“ i „ni do po gujsce“. Njihova podlost se vidi kada dođe vreme popusta jer klasični modeli, kao npr Levis 501, nikada ni filer nisu jeftiniji. Dakle svesno se ide na diskriminaciju tradicionalista.

 

Teoretičari zavere tvrde da su za sve krivi gej modni kreatori koji gospodare svetom mode i na svoj način pokazuju mrzovolju prema lepšem polu.

 

Kako god bilo, za dobrobit mladog naraštaja, mora se sprečiti razgolićivanje dok mu još vreme nije. Dakle, uvesti u škole zdravstveno vaspitanje a na veronauci pretresti i ta pitanja.KOMENTARI

 1. tomislav matkovic kaže:

  levis 501 vec decenijama ista cena! m..u im @#$%@$#! 😀

 2. stormwatch kaže:

  Ma ko j**e Levis 501 kada na buvljaku ima model Remzija 1001 za 15 Eura!

 3. Davil kaže:

  Ako je devojka lepa i atraktivna to treba i da pokaze a ne da  nosi marame i suknje do stopala po vasem…

 4. stormwatch kaže:

  Slazem se sa tobom delimicno, mada ne treba da promrzne i tako u***e zdravlje za ceo zivot da bi sve to pokazala. A ako si ti neki frajer onda nema sta ona tebi da pokazuje na ulici nego negde na toplom…  

 5. Double P kaže:

  Hehe, nisam siguran da li je ovaj tekst zapravo troll ili ne… 😛
  Sve u svemu ne vredi se mnogo raspravljati o modi, ne treba preterivati sa konzervativnoscu, niti sa onim suprotnim. Po meni jedini problem je kada zimi devojke “suncaju” stomak i ledja, jer to zna ostaviti lose posledice za njihove jajnike, pa kasnije imaju probleme ako zele da zatrudne. Neki lekar bi znao da kaze vise o ovome.

 6. freelancer kaže:

  Lansky… Držim da si ozbiljan čovek. OVO ti nije trebalo. Izbriši se sam.

 7. Lansky kaže:

  Po ovom pitanju sam zatucan ko Šiptar.

OSTAVITE KOMENTAR