RPK: Naša sreća je što se nalazimo na Koridoru 10

U Subotici je održana javna rasprava o Nacrtu odluke o Nacionalnom programu javne železničke infrastrukture za period od 2017. do 2021. godine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovodi javnu raspravu o Nacrtu odluke o Nacionalnom programu javne železničke infrastrukture za period od 2017. do 2021. godine koju je odredio Odbor za privredu i finansije Vlade Republike Srbije, 23. septembra 2016. godine. Nebojša Ševo, sekretar odbora RPK Subotica kaže da je cilj današnjeg skupa da se željeznička infrastruktura unapredi.

Pruga Subotica Zeleznica vozovi

“Naša sreća u ovoj priči je što se nalazimo na Koridoru 10 koji je prioritet i koji će po nacionalnom programu Javne željezničke infrastrukture biti unapređen. Shodno tome očekujemo da naš grad i region imaju određeni benefit, da Subotica bude jedno od transportnih čvorišta željezničkog saobraćaja”, objašnjava Nebojša Ševo.

Početkom godine, bilo je reči o izgradnji jednog kraka pruge koji bi se sa sadašnje trase od Subotice prema Crvenki odvojio do Privredne zone u Malom Bajmoku.

“Pretpostavljam da postoji u nacrtu nacionalnog programa i taj deo koloseka, ali ne znam koliko je grad ispitao realne potrebe industrijske zone za takvim kolosekom. Prepostavljam da ukoliko jeste potreban takav kolosek to nije mala investicija. Samim tim nisam imao adekvatan uvid u dokument. Pozvani su predstavnici lokalnih samouprava na teritoriji komore koji se dotiču željezničkog saobraćaja. Ono što jeste jedna od tema je finansiranje pružnih prelaza koji nas dotiču u smislu sigurnosti i bezbednosti saobraćaja, kako željezničkog tako i drumskog. Pitanje je kako će biti rešeno finansiranje istih, jer smatramo da je to vrlo bitna stvar. Koliko je meni poznato deo novca se dobija iz budžeta za ove namene ali treba naći premosnicu da se održavanje radi efikasno”, zaključuje Ševo.

Javna rasprava o Nacrtu odluke sprovodi se u periodu od 27. septembra do 21. oktobra 2016. godine.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

61 + = 70