Neće još prskati komarce

Aviozaprašivanje komaraca neće biti obavljeno ni ove nedelje, kažu u “Ciklonizaciji” iz Novog Sada. Objašnjavaju da čekaju prvo povoljno veče između 27.juna i 11.jula. Pored toga, u Subotici su se pojavila i tzv. tigrasti komarci koji kod pasa i mačaka mogu prouzrokovati ozbiljna oboljenja srca, a mogu prozrokovati zdravstvene probleme i kod ljudi. Posebno su ugrožena područja u Vojvodini u blizini reka, bara i močvara. Ozbiljno parazitsko oboljenje pasa i mačaka je bolest srčanog crva koja se na ljubimce prenosi ujedom komarca. Može da se prenese i na ljude i kod njih se parazit migrira kroz krvne sudove, gde izaziva zapaljenje, a moguće je i začepljenje dok ga imunološki sistem ne zaustavi. Za Srbiju u kojoj je ovo oboljenje realtivno novo važna je preventiva koja se sastoji od zaštite pasa odgovarajućim prepratima, a preporuka je da se psi i mačke ne drže u dvorištu bez zaštite i da uzmu terapiju koja će sprečiti infekciju.KOMENTARI

 1. LepaKata kaže:

  Kakvi izgovori…. Prvo je bilo reči da se čeka lepo vreme izmedju 15. i 20. juna i ni tada nista nisu uradili a mogli su! Ma samo zamajavaju naivne građane! :puke:

 2. Beli kaže:

  E dragi moji !
  Ne može to tako , jednostavno prskati pa prskati. To treba prvo da se sastane stručni savet pa onda predlog rešenja,pa izrada elaborata , po mogićnosti tri , da se može birati.Zatim se raspisuje tender pa će da se izabere najbolji prskač . Ako u međuvremenu stigne mišljenje odozgo da se zna ko prska i kada , onda se sve prilagođava novom , zamalo zanemarenom prskaču. Određuje se način izvođenja operacije i rešava dilema , dali će se prskati po kućama ili onako đuture iz aviona. Komarci moraju izaći masovno na prskalište kako bi avion mogao rešiti problem u dva tri naleta. U slučaju prerastanja očekivane veličine i fizičke građe komaraca , angažovaće se eventualni slobodni radnici 29 Novembra koji znaju skakati padobranom , da dovrše masakr. Komarci mogu da se slobodno bave svojim aktivnostima u slučaju da je prskanje neko povezao sa panoramskim letom i uslikavanjem.

 3. coyote kaže:

  :yes: Bravo beli. Obicno tretiranje komaraca, kosenje trave i slicni poslovi u ovog gradu predstavljaju poduhvate decenije. Komarci su nezaobilazna tema u kaficima, na radnim mestima, za vreme nedeljnog rucka itd. Ljudi vise o njima pricaju nego o fudbalu.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 60 = 68

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: