Neće stati proizvodnja zbog stečaja "Pekare Fidelinka"

Juče je pokrenut stečajni postupak za "Pekaru Fidelinku" u Privrednom sudu Subotica, a sudija je bio Ivan Čeljuska. "Pekara" je ćerka fima kompanije "Fidelinka" i svojim proizvodima, a pre svega hlebom snabdevala je severni deo naše zemlje i šire. Dnevno se proizvodilo 45.000 hleba. Postavlja se pitanje šta će biti sa 248 radnika i da li će biti hleba?

Slika

Jutros u telefonskom razgovoru stečajni upravnik, Radovan Šiljegović je rekao da će gledati da se pokrene proizvodnja i da neće biti otpuštanja.
Zahtev za pokretanje stečajnog postupka zatražila je niška Aik banka zbog duga od 219.909.480 dinara, a račun „Pekare“ je od kraja septembra prošle godine u blokadi za više od 401 milion dinara.

U preduzeću tvrde da za sada neće biti problema u distribuciji i proizvodnji hleba, a sudbina pekare će se znati na narednom ročistu zakazanom za 19.maj.

Od prošle godine, jedna po jedna čerka firma "Fidelinke" je išla u stečaj zbog velikih digovanja prema poveriocima.KOMENTARI

  1. Hanibal Lektor kaže:

    " Gledaće da se pokrene proizvodnja…" Plašim se da od tog "gledanja" neće biti neke vajde i da je sudbina i tih 200 i kusur ljudi zapečaćena. Polako se primiče kraju period prvobitne akumulacije kapitala u Srbiji i završava ciklus "uspešnih " privatizacija srpskih firmi. Ponekad poželim da i kod nas (bar jedno kratko vreme) vlada Šerijatsko pravo.

  2. Gera suurmond Elsenaar kaže:

    Were can I find e-mail adres of Ivan celjuska the judge in Subotica? He was a friend of our family in holland. Greetings Gera suurmond elsenaar

OSTAVITE KOMENTAR

65 + = 67

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: