Nedelja italijanske kuhinje

Manifestacija ’Nedelja italijanske kuhinje u svetu’ obeležava se od 20.11. do 26.11.2017. godine u više od 1000 gradova sveta, a od ove godine je u Srbiji pored Beograda, obeležavaju i Novi Sad i Subotica. Ova inicijativa poprima izuzetan značaj u Srbiji, gde je tradicija italijanskog kulinarstva naročito cenjena. Te nedelje poseban akcenat se stavlja na valorizaciju italijanske kulinarske veštine i mediteranske ishrane, koja ujedno Italiju čini jednom od najzdravijih zemalja u svetu.

Ovu manifestaciju u Srbiji organizuje Ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Komorom italijansko-srpskih privrednika (CCIS), Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu (ICE), Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji (Confindustria Serbia), Italijanskim institutom za kulturu (IIC), Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Kulturnim centrom Piazza Italia iz Subotice, uz podršku srpskih i italijanskih sponzora.

U Subotici će tokom „Nedelje italijanske kuhinje“ naši sugrađani imati priliku da u piceriji Denis pored standardnog menija probaju i jela sa posebnog menija na kojem će se nalaziti italijanski specijaliteti. Zatim, će se u caffe-u Haubrandt zaljubljenicima u italijansku hranu pružati doručak,paste, pice, salate posebno pravljene po italijanskim receptima. Pored toga imaće i prilike da probaju deserte i pića pravljena po uzoru na italijanske kafiće. U hotelu Galleria, 26.11.2017. godine u Balskoj dvorani, u sklopu redovnog nedeljnog ručka koji ovaj hotel organizuje, sugrađani će imati prilike da probaju i italijanske specijalitete (za ovaj događaj su obavezne rezervacije koje se vrše u hotelu).

 

 KOMENTARI

  1. Ana.luppono kaže:

    Super

  2. Posmatrac kaže:

    Ahaa Hausbrandt caffe, mesto gde gosti napadaju konobare, pa konobari dobiju otkaz…

OSTAVITE KOMENTAR