Nedelja posvećena deci i lutkama

Sinoć je otvoren 18.Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici. Na otvaranju festivala uručene su nagrade za životno delo za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu “Mali princ” rumunskom dizajneru Eustaciju Gregorijanu i rediteljki i glumici Ireni Tot iz Zrenjanina. Poseban program za sve prisutne su pripremili studenti pozorišnih akademija, odseka za lutkarstvo iz Bukurešta i Tirgu Mureša, kao i dečiji hor Viva la Musica iz Subotice.

Slika

Festival će ugostiti preko 2.000 učesnika iz celog sveta. Ministarstvo kulture podržava sve festivale u Subotici, jer su brend našeg grada.
U okviru takmičarskog programa, u periodu od 16. do 21. maja, biće prikazano 20 predstava za decu iz 18 zemalja Brazil, Iran, Rusija, Italija, Francuska, Češka, Nemačka, Turska, Slovenija, Kazahstan, Poljska, Rumunija, Jermenija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Velika Britanija, Peru i Srbija. Predstave će se igrati na dve lokacije – u Narodnom pozorištu scena „Jadran“ i u Pozorištu „Deže Kostolanji“.KOMENTARI

  1. Gost kaže:

    Svaka cast!

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: