Nedostatak lekara u Subotici

Tokom sezone godišnjih odmora pojedine ambulante Doma zdravlja u Subotici neće raditi zbog nedostatka lekara.

 

Kako je izjavila portparol ove lekarskizdravstvene organizacije Muhaela Budimski, na ovaj korak su se odlučili zbog toga što im Ministarstvo zdravlja još nije dostavilo kadrovski plan, a u međuvremenu su ostali bez devet lekara, 13 medicinskih sestara i tehničara i dva vozača hitne pomoći.

 

 

“U ovako teškoj situaciji, Služba za opštu medicinu primorana je da privremeno, tokom trajanja sezone godišnjih odmora, obustavi rad pojedinih ambulanti. Građani se o tome blagovremeno obaveštavaju. Lekari i sestre se šalju na zamene u ambulante gde nedostaje osoblje zbog korišćenja godišnjih odmora. Molimo pacijenti za strpljenje i toleranciju koja je u ovakvoj situaciji neophodna sa obe strane”, rekla je Budimski.

 

Takođe zbog godišnjih odmora, Dom zdravlja u Subotici neće raditi skrining na rano otkrivanje raka dojke.

 

AkterKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Zaposlite mlade lekare imamo ih nego vi im dozvoljavate da odlaze i zemlje nedate im da završe specijalizaciju .Zašto šaljemo decu u Novi Sad na preglede ?Što nedozvolite zapošljavanje dečijeg nefrologa ,mladog dečijeg stručnog kardijologa nego mi sa decom moramo u Beograd.

   

 2. pravdoljub kaže:

  Koje su to ambulante? I kako nema lekara i medicinskog osoblja?

 3. irma kaže:

  Pa da li je to humano,ljudi moji…strašno…ima mladih lekara na t.r.sigurno..pa makar njih zaposlite,barem privremeno..a neko ko radi običan posao ne može otići dok ne obezbedi zamenu! .Ježim se kako se ovde rešavaju problemi!..

OSTAVITE KOMENTAR