Nedostatak parking mesta – Higijenski

Izgraditi instituciju od opšteg značaja bez adekvatnog broja parking mesta je u današnje vreme nezamislivo, ali se na žalost to svojevremeno desilo u Subotici kada su podizani SUP, Nova opština, Opšta bolnica, Dečiji dispanzer, Higijenski zavod, Ekonomski fakultet itd… Podizani su objekti, uređivana je okolina ali nedostatak parking mesta decenijama nakon izgradnje zadaje velike probleme sugrađanima. Šta više, nije se vodilo računa ni o saobraćajnicama pa se desilo da se do SUPa dolazi uskom ulicom Ferenca Kiša.

.

U samom centru grada, ulica Vatroslava Lisinskog je u nedostatku pomenutih mesta za parkiranje svojevremeno pretvorena u parking i to na najprostiji način. Asfaltirana je površina uz uzak put, bez ivičnjaka i uređenih zelenih površina pa se sve to vremenom pretvorilo u opšte ruglo u kojem preovladava blato i prašina. Parkira se gde se stigne, na neobeleženom parkingu, ispred kapija, na zelenim površinama, trotoaru ili u obližnjim ulicama. U Đure Đakovića se sve češće zaustavlja van obeleženih parking mesta uz upaljena četiri pokazivača što dodatno opterećuje ionako preopterećenu raskrsnicu sa Zmaj Jovinom.

.

Vatroslava Lisinskog

Stanje nimalo zavidno je teško rešivo ali i neodrživo u budućnosti. Eventualna eksproprijacija pojedinih placeva u svrhe izgradnje parkinga kao opšteg dobrog je moguća, ali je to veoma dug proces koji pre svega košta. Ono što je moguće uraditi u bližoj budućnosti je uređenje ulice Vatroslava Lisinskog u kojoj je moguće implementirati određeni broj parking mesta, ali i zelenila.

.

Gradska raskrsnicaKOMENTARI

  1. Prusik kaže:

    Kad vece naplacuju sve zivo mogli bi za pocetak da pustaju automobile u svoje dvoriste. Prazno je i ima dosta mesta.

     

OSTAVITE KOMENTAR