Neformalni turisti-griteri

Ukoliko volite svoj grad, znate zanimljiva mesta koja želite da pokažete turistima, prijavite se za novi projekat Turističke organizacije Subotice pod nazivom “Subotički gritersi”.

Slika

Subotica i Beograd su jedina dva grada u Jugoistočnoj Evropi koji su deo globalne mreže gritersa, čije je sedište u Njujorku. Griteri su volonteri koji besplatno i po sopstvenom programu posetiocima pokazuju Suboticu i vode ih na omiljena mesta. Oni nisu profesionalni vodiči, već volonteri koji pokušavaju da gostima dočaraju Suboticu svojim očima.

– Mi smo drugi grad u Jugoistočnoj Evropi koji je deo griters globalne mreže. Svi zainteresovani Subotičani mogu da se prijave u Turističkom informativnom centru ili online putem sajta http://www.greeters.visitsubotica.rs. Njihove usluge su besplatne. Global Greeter Mreža je neformalna vituelna asocijacija Greeters programa širom sveta. Gritersi su Subotičani koji žele na svoj način da pokažu grad u kome žive turistima. Grupa ne može da ima više od 6 turista, a obilazak i upoznavanja treaje od dva do četiri časa – Ivana Jovčić, TOS.

Koordinator griters u Beogradu, Milan Pavlović kaže da su Beograđani bili izuzetno zainteresovani za projekat i u prvi mah prijavilo se 500 osoba.

– Program je izuzetno popularan, kako među turistima tako i samim Beograđanima. Do sada je bilo preko 80 tura i uvek su različite. Putem griters programa ugostili smo turiste iz Amerike, mnogih Evropskih zemalja….- objašnjava Pavlović.KOMENTARI

  1. subotičanin kaže:

    Aplauz za Turističku organizaciju! Nadam se samo da ovaj kao i mnogi projekti pre toga neće ostati samo na vestima u novinama. Sajt je odličan, odoh da se prijavim pa da zabavljam strance 🙂

  2. potencijalni griter kaže:

    Da li mozete da objavite kada ce se i da li ce se vrsiti neka obuka za gritere? Hvala i pozdrav za ovu akciju!

  3. Turistička organizacija kaže:

    Obuka će se najverovatnije vršiti u dva dana, 5. i 12. decembra. Oni koji budu podneli aplikacije o istoj će biti blagovremeno obavešteni.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 81 = 83

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: