Neka tvoje oružje ne učestvuje u proslavi, kampanja

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika upozoravamo sve građane, a posebno roditelje maloletne dece da vode računa o načinu i mestu upotrebe pirotehničkih sredstava, radi lične bezbednosti i bezbednosti ostalih građana.

.
– Molimo građane da ne upotrebljavaju pirotehnička sredstava na trgovima gde se okuplja veći broj ljudi, kao i u zatvorenim prostorima gde se organizovano proslavlja doček Nove godine. Pripadnici Policijske uprave u Subotici će protiv lica koja nezakonito i nepropisno upotrebljavaju pirotehnička sredstva pokretati adekvatne postupke u skladu sa zakonskim propisima.U okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova “Neka tvoje oružje ne učestvuje u proslavi! – Ne pucaj za vreme praznika!” upozoravamo na zakonsku odgovornost i pozivamo sve građane koji poseduju vatreno oružje da se suzdrže od njegove upotrebe, ali i nošenja tokom novogodišnjih praznika, kako bi se izbeglo povređivanje ili gubitak ljudskih života- piše  u saopštenju PU Subotica.KOMENTARI

  1. Iby P. kaže:

    Pre svega upotreba pirotehnikih sredstava i vatregnog oruzja bi trebala da bude regulisana zakonom sa rigoroznim kaznama. U nekim zemljama upotreba istin ha javnim mestima i umedju ljudima automatski povlaci za sobom kaznu zatvora zbog namernog ugrozavanja bezbednosti lica – ako je rec o deci, i maloletnima, uzima se kao otezavajuca o kolnost i kazna je mnogo stroza.

    Ako je neko normalan taj nece koristiti ni oruzje ni petarde ni sliccno na javnim a ni na nejavnim mestima. Ako neko ugrozi svoj zivot, ako nastrada za tog nije steta – ali nevine zrtve nisu potrebne!!

  2. Xmen kaže:

    Vlasnicima oružja, koji svoju „muskost“ pokazuju pucajući, samo bi skrenuo pažnju, da metak, koji je ispaljen iz oružja, po zakonima fizike, negde pada ! Nije to velika masa, ali ako nekom rokne na glavu, može lako da je razbije… pa razmislite malo ! A muškost dokazujte onim drugim oružjem, koje se ne puni metcima…  😳

OSTAVITE KOMENTAR