Nekada MESŠC, pa Tehnička škola, a sada "Ivan Sarić"

U utorak 31.08.2010.g. sa početkom u 17h u prostorijama Nove opštine je priređena svečana akademija preimenovanja srednje tehničke škole u srednju tehničku školu ,,Ivan Sarić’’.Ovim činom preimenovanja najveće srednje škole u Vojvodini je u stvari stvoren još jedan veliki nosilac imena Ivana Sarića u našem gradu.

Slika

Aero klub je kao prvi nosila njegovog imena krajem ’70.godina prošloga veka preuzeo ime našeg velikog lokalnog velikana tehnike, sportiste i entuzijaste.
Čoveka koji je video dalje od svoje generaije, čoveka koji je živeo tri koraka ispred svog koraka.Ovo je fraza koja koja se koristi u svim pilotskim školama sveta.

Slika

Jer se smatra da pilot mora da razmišlja tri koraka ispred realnog koraka. Ona u stvari i drži jednog pilota u životu.
Upriličena je svečana akademija tehničke škole primerena njenom novom imenu, njenom starom duhu i svima onima koji su vredni stvaraoci koji su stvarali i oni koji stvaraju sadašnje ime i zdanje srednje tehničke škole ,,Ivan Sarić’’.
Nakon svečane akademije skup se preselio u zgradu srednje tehničke škole ,,Ivan Sarić’’ i sa prigodnom izložbom fotografija i tekstova iz vremena života g-dina Ivana Sarića.Na samom kraju je priređena zakuska u reprezentativnoj sali srednje tehničke škole ,,Ivan Sarić’’.

Slika

Ovu priliku bi iskoristili da još jednom čestitamo upravi srednje tehničke škole ,,Ivan Sarić’’ na uspehu i odluci o preimenovanju imena škole u ime jednog od naših lokalnih velikana u ime U.O. aero kluba ,,Ivan Sarić’’ iz Subotice.

U Subotici, 31.08.2010.g.

S poštovanjem!
Organizacioni Odbor Jubileja proslave 100 godina od prvog leta Ivan Sarića
Za aero klub ,,Ivan Sarić’’
Goran VukovićKOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Posle niza bezličnih imena, škola koja se bavi stvaranjem inženjera dobila je ima po najpoznatijem i najuspešnijem inženjeru u Subotici.

OSTAVITE KOMENTAR

1 + = 4

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: