Nekvalitetan gas povećava račune

Zbog pritužbi potrošača na loš kvalitet gasa, Nacionalna organizacija potrošača Srbije će u saradnji s nezavisnom laboratorijom početi kontrolu gasa u kućnim instalacijama, ali ne na čvorištima, gde to radi Srbija gas.

.

Individualni potrošači ne znaju kako da provere kvalitet gasa koji koriste.

.

Da li je gas dobar, stručnjaci kažu da može da se prepozna po boji. Njegov kvalitet garantuje svetlo plava boja plamena, dok rumena boja odaje nizak kvalitet. To je uočljivo ukoliko se za kuvanje koristi šporet na plin.

.

Nekada je za kuvanje kafe bilo potrebno svega nekoliko minuta, a sada je to znatno duže.

.

Da je sada  potrebna veća količina gasa za grejanje nego do sada i da vreme pripreme hrane na plinskim šporetima znatno produženo, tvrde i u Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije, što izaziva njihovu sumnju u slab kvalitet zemnog gasa.

.

S obzirom na to da ne postoji nijedna nezavisna laboratorija koja kontroliše kakav gas stiže do potrošača oni će tu odgovornost preuzeti na sebe.KOMENTARI

 1. potrosac kaže:

  Ovu prevaru sa gasom treba ozbiljno razmotriti!!!

 2. Domaćica kaže:

  Pa ako je suditi po boji kvalitet gasa,onda gas koji se nama ispuručuje je veoma lošeg kvaliteta ,od nijansi svetlo žutog do narandžastog plamena,tj.pun je komprimiranog vazduha!!!!!

 3. Davor kaže:

  Samo gledaju gde da nas zavrnu! Konstantna borba, moramo da se pazimo ali uglavnom bezuspeđno gde će država da prevari svoj narod koji je glasao za njih. Znači oni su tu navodno zbog nas, a ustavri oni pljačkaju nas već dvadeset godina. Ceo svet se momentalno razvija, mi stagniramo jer tajkunima to ne odgovara. Ustvari zato što više ne bi bili tajkuni jer su nesposobnjakovići. Svi su dobijali kredite za fabrike i svi su te iste pare pokrali. Svi do jednoga. Zato ću izaći na izbore i proglasiti listić ne važećim.

 4. kkl kaže:

  Kako se proverava – meri energetska vrednost gasa? Pitam kako to može da se utvrdi u kućnim uslovima a da ne bude „od oka“ ?

 5. rastafarijanac kaže:

  @kkl

  Oni priznaju samo rezultate analize svoje laboratorije. Tada je naravno uvek sve OK.

 6. građanin kaže:

  Već je krajnje vreme da se proveri kvalitet gasa pošto već godinama kradu narod na ovakav način! Veoma sam sretan što su počeli i njih da kontrolišu.Do sad su samo potrošača smatrali lopovom jer su stalno kontroisali merni uređaj ne bi li neko eventualno koji kubik gasa potrošio a da ne plati.Subotica gas nas legalno pljačka sa cenom i sa kvalitetom gasa a narod ćuti i plaća OGROMNE račune (koje niko živ ne zna da protumači pa ni sam gosp.direktor)!

  Nadam se da će odbiti od sledećih računa sve što su više uzeli od potrošača a odgovornu osobu pozvati na odgovornost!

 7. golubincanin kaže:

  i tako se nastavlja i sa novom grejnom sezonom

 8. čačani kaže:

  stigao račun za februar 2013. i umalo se nisam šokirala. prikazana potrošnja kao u februaru prošle godine, a svi znamo kakvo je vreme bilo sada i onda. sramota!
  a poskupljenje od 10 % ni ne računam.
  bezobrazluk!

 9. Skorenovcanin kaže:

  Kradja i prevara kvaliteta gasa je neodgovornost vlade Srbije,koji postavljaju rukovodioce

  sa odresenim rukama za manipulisanje kvalitetom.A narod cuti i placa racune,znajuci

  da nesto nije uredu.Sadasnja isporuka gasa je nekvalitetna,a nema nikakve veze sa

  Rusima.Isti gas ide i na zapad sa razlikom da tamo direktori nisu ujedno i politicari

OSTAVITE KOMENTAR