Nelegalna eksploatacija peska

Boži Stjepanoviću je zabranjena eksploatacija peska u ulici Pokreta Nesvrstanih u naselju Zorka, po rešenju pokrajinskog inspektora za rudarstvo. Bez obzira na rešenje Božo Stjepanović i dalje obavlja nelegalnu eksploataciju peska, tvrde meštani.Na brojne pritužbe stanovnika naselja Zorka reagovala je i policija, koja je izašla na lice mesta i zabeležila da se ilegalno vadi pesak.U naselju Zorka ima oko 20 banja kao posledica nelegalne eksploatacije peska, koje posle postaju divlje deponije prepune smeća. Na primer, 720 kvadrata košta između 200 i 400 evra i na površini od jednog hektara kopači peska mogu da zarade i do 600.000 evra.KOMENTARI

 1. pescanik kaže:

  Božo Stjepanovic i dalje odnosi pesak i prodaje ,a izgovor mu je da ima dozvolu za rekultivaciju zemljista,sto je istina ,ali rekultivacija podrazumeva "skidanje" odredjenog sloja tla i nanosenje kvalitetnije podloge i da se teren vrati u prijasnje stanje. Iza Bozine "rekultivacije" ostaju rupe, visinska razlika doseze i do 4-5 metara.Cesto se te rupe popunjavaju sutom,starim gumama i drugim otpadom,sto prekrije sa pola metra zemlje i tako zamaskira. A lokalna policija samo izadje na teren,napise zapisnik i kazu da ne mogu nista dok nema sudske presude,a znajuci nase sudstvo to ce potrajati.
  Unistavaju se okolni vocnjaci i baste isusivanjem zemljista jer visi slojevi ostaju bez vode ,sve se to radi u urbanizovanom delu grada, unistavaju se putevi, a nema podataka koliko se peska proda jer se radi "na crno" pa grad ostaje bez ogromnih prihoda od poreza.

 2. Alex kaže:

  Ama ljudi pa to je kap u moru koliko PESKA izvoze Dulic i Cakanj za autoput……..STA se vi bunite??????

 3. pescanik kaže:

  Znaci,Bozo Stjepanovic moze da eksploatise pesak ,sve dok kopa manje od Cakanja i Dulica? Mislim da ti komentar nije u redu. Inace zivim pored jedne "Bozine rupe" smatram da bolje znam o cemu je rec. Nije mi jasno zasto pokusavas da ga branis? Dok se nesto ne desi tebi,smatras da je u redu? Generalno treba osudjivati sve lose pojave u drustvu ,zastititi pojedinca od stetnog delovanja drustva,a isto tako i drustvo zastititi drustvo od stetnog delovanja pojedinca. Na cega bi licila Subotica kad bi svi radili sta hocemo? Drugo nije bezveze sadjena suma i vocnaci na severnoj strani grada,koliko znam pesak je sklon eroziji ,bio je to jedini nacin da se zaustavi erozija peska i sacuva grad da ga ne zatrpa pesak. Inace pesak predstavlja rudno bogatstvo,

 4. stiks kaže:

  a ko kaze da Bozo Stjepanovic nema potporu lokalne samouprave,pa zar se ovde ne vidi da niko nema volju da to obustavi a sto se tice dozvola on ima samo jednu od ukupnih sedam a ta jedna je potpisana od Dulicke sto dovodi u pitanje njena verodostojnost …..

 5. pescanik kaže:

  Bozo ima podrsku i u SUP-u Subotice jer kad se pozove policija uglavnom uvek ima dovoljno vremena da izadje iz „rupe“ s kamionom i bagerom a i u retkim prilikama kad ga zateknu ,tvrde da ne mogu nista osim da naprave zapisnik sto i ucine ali ga ne proslede nadleznim inspekcijamavec zavrsi negde na dnu neke fioke,a Bozo lepo odveze natovaren pesak pred policajcima.

 6. Anonimni kaže:

  Na zalost sve to je ljudima poznato samo sto niko nista ne moze da uradi, vec mozemo samo da pisemo i da se trudimo da u nekim narednim izborima promenimo vlast. Sta nam drugo preostaje?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 16 = 24

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: