Nelegalna seča stabala sve češća

Bespravna seča stabala na teritoriji grada Subotice poprima ozbiljne razmere. 

seca stabala

Uzimajući u obzir činjenicu da je broj nezakonitih seča drveća enormno porastao i da je, samo u Bajmoku, u poslednja četiri dana nelegalno posečeno i odneto čak 50 stabala bagrema u vetrozaštitnom pojasu Bajmok – Madaraš, gradonačelnik Subotice Jene Maglai apeluje na sve građane koji protivzakonito seku stabla da to ne čine i najavljuje da će grad Subotica podneti Policijskoj upravi Subotica odštetni zahtev o načinjenoj šteti od strane NN lica.

 

Odštetni zahtev o načinjenoj šteti od strane NN lica utvrđen je od strane Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave Subotica i Policijske uprave Subotica – Odeljenje u Bajmoku, a na osnovu prijave Poljočuvarske službe.

 

Gradonačelnik Jene Maglai upozorava da će protiv svih osoba koje budu uhvaćene u nelegalnoj seči drveća biti podnete odgovarajuće prekršajne ili krivične prijave, navodi se u saopštenju.KOMENTARI

 1. kalimero kaže:

  To Jane Srbine!!!

 2. djordje kaže:

  Dakle da zakljucimo. Za 20 dana boravka na vlasti nova koalicija je demontirala kran na gradilistu pozorista, obustavili ste radove na fasadi muzicke skole i ustanovili da neko krade drva u Bajmoku…..

 3. Anonimni kaže:

  Da li neko od "njih" čita ove komentare. Valjda? Pa ajde da i ja nešto napišem.

  Nije lepo što neko seče drva, stvarno nije lepo ali je prikaz realnog i teškog života u kome se nalazimo. E sad, ovo da će neko odgovarati podseti me na skeč legendarnog Mije Aleksića. Ukratko, našao se Mijo pred sudijom i ovaj ga pita: Zašto si i da li si ti Mijo polio komšiji lubenice sa "totalom". Mijo – jesam i kajem se. Sudija-e pa Mijo za to 6 meseci robije. Sudija-da li si ti Mijo komšiji nasuo otrov u bunar pa mu se potrovale krave. Mijo-jesam i kajem se. Sudija-za to 2 godine robije. Skoči Mijo i predloži sudiji: Ajd sudijo da se dogovorimo. Ja ću priznati da sam uništio i pokrao ciglanu u selu, za to ću odgovarati moralno, a ti zaboravi šta sam uradio komšiji pa neću u zatvor. 

  Dakle: Ko seče drva u zatvor, a ko započe i pokrade materijal sa pozorišta, bazena u dudovoj itd. odgovaraće moralno – zar ne? Zato "drvoseče" ne secite drva ako boga znate, idite sami na sud i priznajte da ste vi krali ciglu i materijal dok se rušilo pozorište, da ste vi započeli veliki bazen u dudovoj, da ste vi oterali pare, investitore i svašta obećavali … i na kraju da vi predstavljate novu vlast i gradonačelnika, koji se brine o svojim građanima. 

 4. nekoime kaže:

   

  kalimero:

  To Jane Srbine!!!

   

   

  nit je jan, nit je srbin

 5. nekoime kaže:

  tako je! lupajte po minusima politicki poltroni

  a evo, nesto i da naucite 😉

  Jenő je Eugen (Evgen/Evgenije) 😉

OSTAVITE KOMENTAR