Nema automatske krivice onlajn medija zbog komentara

 

Odluka Evropskog suda za ljudska prava (sa sedištem u Strazburu) po kojoj se onlajn mediji ne mogu automatski pozvati na odgovornost zbog komentara korisnika stupila je na snagu 2. maja – izveštava portal index.hu.

Evropski sud za ljudska pravaje 2. februaua presudio da su mađarski sudovi prekršili pravo na slobodu izražavanja kada su presudili protiv izdavača Indexa i Udruženja mađarskih provajdera zbog komentara na članke.

Pošto se mađarska država nije žalila, presuda Evropskog suda za ljudska prava je postala izvršna. Pošto se radi o slučaju presedanu, ova presuda će se primenjivati u svakom sličnom slučaju.

Presuda znači da je neki portal u krajnjem slučaju moguće pozvati na odgovornost samo ako nije povukao komentar ni nakon nečijeg protesta.

pc

Vajdasagi MAKOMENTARI

 1. STeve kaže:

  …sto se ne odnosi na medije ovde 🙂

 2. jasso kaže:

  Posto ste ovo vi sa sajta Grad Subotica objavili,nadam se da vise necete pojedine komentare unapred cenzurisati,nego ih objavljivati i tek ako se neko bude bunio onda ih brisati,a pogotovo sto se to odnosi samo na pojedine komentatore,dok nekima je dozvoljeno svasta,zivi bili pa videli…

 3. Pajo kaže:

  Jasso protestujem !

 4. stormwatch kaže:

  Zabraniti ove naci fashiste sto svrljaju ovde po forumima.

 5. Lenin kaže:

  @stormwatch
  Samoubistvo iz zasede… 😀

 6. Revizor protiv EU kaže:

  @Stormwatch, bolesni čoveče kojem su samo „naci fashisti“ u glavi, manijački opsednuti njima, idi pa se leči, zar ne shvataš da ti je potrebna pomoć, i to vrlo stručna? Ja da vidim bubuše na sve strane, bogami bih se zabrinuo!

OSTAVITE KOMENTAR