Nema najavljenog dočeka na Trgu, sredstva preusmerena mladima i za lečenje dece

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić doneo je danas, usled nestabilne epidemiološke situacije, odluku da sredstva iz Budžeta grada, u iznosu od 4,3 miliona dinara, opredeljena za doček Nove godine na gradskom trgu, budu preusmerena u tri pravca.


Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost, i zato će iznos od 2.900.000 biti preusmeren za studentske stipendije. Ukupan fond za tu namenu za 2022. godinu dostigao je time iznos od 13,3 miliona dinara, čime je omogućeno da, pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih 28 gradskih stipendija i to za studente koji su ostvarili isti broj bodova kao poslednji sa liste od 100 rangiranih, u Odluci koju je na predlog Komisije doneo Gradonačelnik.
Takođe, deo sredstva, iznos od milion dinara, biće usmeren na Fond za razvoj mladih talenata, te će svih 200 dece i mladih koji su konkurisali i dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta. Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još stotinu mladih talenata kojima će na ovaj način Grad pomoći.
Treći deo sredstava, u iznosu od 400.000 dinara, usmeren će biti na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine, odnosno za lečenje naše dve male sugrađanke Mile Mikulić i Leone Kovač. Preko ove Fondacije, Grad je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine u tekućoj 2021.godini pomogao 28-oro dece.KOMENTARI

 1. Kis kulacs kaže:

  Samo još da svaki član sns dariva jednu dnevnicu za svu bolesnu decu bilo bi za pohvalu…

 2. Robika kaže:

  Jedno pitanje. Pošto želite da ispadnete racionalni i štedljivi kako se u to uklapa nabavka novih kola za kadrove iz Novog Sada i Beograda koje je Laban još doveo? I zašto Fiat ? To je pitanje za Pa…….., mada znamo zašto….

 3. Toranj kaže:

  Dobra vest.Tako je najbolje. Bolesnoj deci i za obrazovanje. Čestitam svima nastupajuće praznike.

 4. Joca kaže:

  Bravo, nema okupljanja Ok bend nek slušaju preko radija!

 5. NKVD kaže:

  Ulaganje u obrazovanje je dokaz da Gradonačelnik ima prigovor savesti jer vidi koliko je kao čovek u javnosti stigmatizovan kao funkcionalno nepismena osoba dok govore čita sa papira koje mu sastavlja saplamenica.Isti slučaj mu važi i za prethodnika koji za ovakve postupke nije mario nego se bavio privatnom građevinom gde se opasao zidinama u Montenegro i umesto da čita knjige za šta će imati mnogo vremena on po Montenegro vazda aveta koliko se čuje odozgo.

 6. Eliz kaže:

  Svaka čast… Ima mesta i za lepa dela…

 7. Odgovorni gradjanin kaže:

  Pa koga ste angažovali bolje i ne treba.

 8. Student kaže:

  Verujte, nama koji smo bili malo ispod crte ovo veoma znaci, malo da olaksamo roditeljima troskove skolarine, pogotovo sada kada je sve poskupelo.

 9. Muhamed kaže:

  Treba za nas srednjoškolce koji nemaju stipendijubda se dodeli bar nekoliko hiljada da bi mogli ići redovno,jeli i pili redovnl sa tim novcem a ne izdržavag glad dok ne dodju kući,srednjo školac sam u mešcu u subotici i tek sam počeo sa 1. Razredom i treba mnogo novca za to školovanje.unapred hvala gradu subotici i predsedniku subotice.

 10. YU kaže:

  YU
  ODLUKA JE ODLIČNA. BRAVO ZA G. BAKIĆA.

 11. Trg kaže:

  Bravo za vlast, kome je do muzike i pesme i ako ima para taj će se snaći na drugim destinacijama.

 12. amacak kaže:

  „Bravo za vlast, kome je do muzike i pesme i ako ima para taj će se snaći na drugim destinacijama.“

  pa doček na trgu i jeste uglavnom za one bez para

 13. Anonimni kaže:

  Bolje da su skuplkali u kartonsku kutiju tih 400 hiljada jer to nije ništa.Više bi skupili garant.

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: